Van Dranen vice kampioen NK karting

Afgelopen zondag werden in Duitsland de laatste races voor het Nederlands Kampioenschap Rotax Max verreden. Rick van Dranen uit Beuningen komt binnen dit kampioenschap uit in de Olympische klasse en stond in het tussenklassement op een krappe 2e plaats. Achterstand op de nummer 1 was niet onoverbrugbaar maar een kampioenschap was alleen mogelijk bij uitval of mechanische pech van de koploper.Om extra te trainen werd de vrijdag voorafgaand aan de wedstrijden gebruikt als trainingsdag. Een goede keuze omdat diverse technische problemen naar boven kwamen. Onder de gedachte van “beter nu dan zondag tijdens de races” werden alle problemen verholpen en de afstelling van de kart stap voor stap verbeterd.

Op zaterdag was het weer compleet omgeslagen en bepaalde regen het beeld.
Besloten werd om toch te trainen, al waren de vooruitzichten voor zondag droog.
Tijdens de trainingen in de regen had Rick goed de snelheid te pakken en was snelste op de baan binnen zijn klasse.

Zondagochtend was het droog en het zou de hele zondag ook droog blijven.
Kwalificatie verliep niet super en Rick behaalde slechts een 5e startplaats.

Eerste race
Race 1 verliep zonder problemen, echter had Rick problemen om het tempo van de top 3 bij te houden en behaalde uiteindelijk een 4e plaats met de nummers 1 en 3 van het kampioenschap voor zich.
Met deze wetenschap werd de uitslag van de 2e race nog belangrijker.
Om de 2e plaats te behouden mocht hij niet verder dan een 6e plaats terugvallen en ging hij de laatste race van het seizoen van start met een behoorlijke druk op zijn schouders.

Tweede race
Bij de start kwam hij slecht weg, viel terug naar plaats 8 en moest alles op alles zetten om naar voren te komen. In een waanzinnig spannende race lukte het hem om zich terug te vechten naar een 5e plaats in de wetenschap dat de rijder voor hem 3 strafseconden had gekregen, waardoor hij in het dag klassement een 4e plaats wist te behalen en daarmee vice kampioen werd in de Olympische klasse van het NK Rotax Max.

Een fantastisch resultaat na een super seizoen waarin Rick bij 4 van de 6 raceweekenden een beker wist te behalen waaronder een fraaie dag overwinning met een eerste plaats tijdens de races in Oss.

Volgend jaar zal Rick overstappen naar de Senioren klasse, het hoogste niveau in Nederland voor niet schakel karts in Nederland en begint hij het over enkele weken al met de voorbereidingen en trainingen voor 2014.

Afsluitend wil Rick zijn persoonlijke sponsor Jack Muller Staalservice uit Wijchen bedanken voor hun geweldige ondersteuning dit seizoen.

Mocht u na het lezen van dit artikel meer over karting willen lezen bezoek dan Rick zijn website: www.cdracing.nl