Cadans goed vertegenwoordigd binnen KNZB

Synchroonzwemvereniging Cadans uit Beuningen is het nieuwe seizoen goed begonnen. Maar liefst zestien zwemsters van de succesvolle vereniging hebben een link met de KNZB; twee Cadansleden zwemmen in de districtsploeg, zeven bij het Opleidingscentrum (talenten), vijf bij Jong Oranje-II en twee bij Jong Oranje. Dit alles natuurlijk naast hun reguliere trainingen bij Cadans (3x per week).District
Maria-Elena Betrian en Sabine Langelaan van Cadans hebben afgelopen zaterdag een start gemaakt in Districtsploeg regio II.
In deze ploeg zwemmen sporters uit de leeftijdscategorieën Age-I, Age-II en Junioren.
Een periode van zaterdagtrainingen in Westervoort, een trainingsweekend en een wedstrijd in Luxemburg staat hen te wachten.

u801ncfpamhaaktmolzf2fegr

Foto: Wilma Fasen
vooraan: Sabine Langelaan, achteraan: Maria-Elena Betrian

OpleidingsCentrum (OC) KNZB (talenten)
Jill Bouwhuis, Merel Hoogvliet, Diedeke Okkinga, Anna Sanders, Britt Schuurmans, Ilse Steenmans en Vera Steenmans zwemmen dit seizoen bij het OC.
Jill en Diedeke deden dit vorig seizoen ook al.
De zeven zwemsters hebben dit seizoen twee trainingsdagen in Nieuw-Vennep, zeventien in Oirschot en negen in Malden.

Jong Oranje-II:

Maud Boerakker, Femke Bronkhorst, Noëlle Derks, Niesjen Ipema en Adriani Vasilakis maken deel uit van Jong Oranje-II.
Voor Adriani gold dit vorig seizoen ook al. De Jong Oranje II-selectie traint elke vrijdag (zes uur land- en watertraining) en zaterdag (5½ uur watertraining) in Nieuw-Vennep.
Dat betekent dat de meiden een nacht in gastgezinnen slapen om op zaterdagochtend weer op tijd op de training te kunnen verschijnen.

Jong Oranje:
Diede Bronkhorst en Liza Foppen trainen bij Jong Oranje. Voor Liza is dit het tweede seizoen in Jong Oranje.
Een derde Cadanszwemster, Lotte Tromp, werd ook voor deze groep geselecteerd, maar zij besloot i.v.m. school uit Oranje te stappen.
Jong Oranje kent dezelfde trainingstijden als Jong Oranje-II, maar traint daarnaast ook nog op woensdag (5 uur land- en watertraining).
Aangezien Liza ook deel uitmaakt van het nationaal juniorenduet, traint zij nog bijna 3½ uur in Amsterdam op dinsdag.

Trainsters:
In het OC worden de zwemsters getraind door oud internationaal jurylid Carla Koeijvoets, internationaal jurylid Annemiek Broooijmans, oud-topsporter Anouk Horrevorts en assistent bondscoach Jitske Cornielje.
Bij Jong Oranje-II en Jong Oranje worden de trainingen op woensdag en vrijdag verzorgd door bondscoach junioren (en bestuurslid technische zaken van Cadans) Jitske Cornielje en op zaterdag door bondscoach Leonie Cornielje, geassisteerd door oud-topsporters en anderen.

Sponsor(s) gevraagd:
Om uitbreiding van het aantal uren landtraining te realiseren (om volgend jaar nog meer talenten te kunnen laten doorstromen en een nog hoger niveau te bereiken) is Cadans nog op zoek naar een sponsor.

Tekst/foto’s: Ineke Klaassen/ Diana Langelaan

xkj3cn7n5j4unsukxy8tw0rcv

Bovenste rij van links naar rechts:
Niesjen Ipema (JO2), Diedeke Okkinga (OC), Noëlle Derks (JO2), Diede Bronkhorst (JO)
 
Middelste rij van links naar rechts:
Ilse Steenmans (OC), Merel Hoogvliet (OC), Maud Boerakker (JO2), Liza Foppen (JO), Maria-Elena Betrian (District), Femke Bronkhorst (JO2)
 
Onderste rij van links naar rechts:
Sabine Langelaan (District), Vera Steenmans (OC), Anna Sanders (OC), Jill Bouwhuis (OC), Britt Schuurmans (OC)

Niet op de foto: Adriani Vasilakis (JO2).