Overtuigend Ewijk C2 pakt overwinning

Zaterdag 21 september 2013 speelde de oranje-zwarte brigade thuis tegen SVO C1. Ewijk C2 won overtuigend met 4-0.Eerste helft (3-0)
Vanaf de eerste minuut was het Ewijk C2 dat het initiatief nam.
Al na 4 minuten spelen stond het 1-0 voor Ewijk C2.
De aanvoerder slalomde door de verdediging en werd in het strafschopgebied gehaakt. De penalty werd onberispelijk door hem binnengeschoten: 1-0.

Ewijk speelde goed en haalde wederom een hoger niveau dan de wedstrijden hiervoor.
Er werd hard gewerkt voor elkaar en de vorige week node gemiste communicatie was nu wel aanwezig. Ewijk drukte SVO stevig de verdediging in.
Een schot uit een rebound na een corner werd door de keeper maar tenauwernood gered. Niet veel later was het dan toch raak.
Via veel schijven werd de aanvoerder op links vrijgespeeld, zijn voorzet was op maat en werd door de rechterspits hard binnengekopt. Een werkelijk prachtig doelpunt.

Het goede spel van Ewijk hield aan en SVO is de gehele eerste helft niet in de buurt van de Ewijkse goalie geweest. Met nog zo’n tien minuten spelen nam Ewijk een vrije trap. Het harde schot werd door de keeper losgelaten en de linkerspits was er als de kippen bij, doch schoot net naast.
Met goed samenspel werd even later de spits bereikt die doortikte op een inkomende speler, doch diens gehaaste schot werd door de keeper pardoes gekeerd. Vlak voor de rust viel dan toch de 3-0. De bal werd ingespeeld op de rechtermiddenvelder, die de bal kort bij zich hield en voorgaf op de vrijstaande rechterspits die vervolgens kon binnentikken.

Tweede helft (4-0)
In de tweede helft een ongewijzigd beeld.
Het was Ewijk C2 die het spel dicteerde en domineerde.
Na vijf minuten spelen betekende een steekpass vanaf het midden een vrije doortocht richting keeper voor de linkerspits. Deze rondde uitstekend af: 4-0.

SVO kwam er niet aan te pas en beperkte zich tot verdedigen.
Sporadisch probeerden zij onder de druk uit te komen, doch de jongens van Ewijk hielden de linies gesloten.

Ewijk kreeg gedurende de tweede helft legio kansen en kon naar een veel grotere score uitlopen. Echter, de spelers waren vaak te gehaast bij het afwerken of wachtten juist te lang met hun actie. Hierdoor bleef de stand steken op 4-0.

Wat vandaag wederom is opgevallen is de enorme groei die het team doormaakt.
De jongens strijden met elkaar als een echt team en het spel is groeiende.