Ewijk C2 Sterk in Elst

Afgelopen zaterdag speelde Ewijk C2 haar eerste uitwedstrijd tijdens deze competitie tegen Spero C2 uit Elst. De mannen van Ewijk bleven fier overeind en sleepten er een 1-2 overwinning uit.Eerste helft (0-1)
Ewijk begon, zoals de afgelopen weken ook het geval, sterk aan de wedstrijd.
Vrij vroeg in de wedstrijd jaagt Mike goed door op de defensie van Spero, komt in balbezit en schiet goed binnen: 0-1.
Gedurende de gehele eerste helft is Ewijk de gevaarlijkste ploeg.
De Ewijkse goalie verijdelde twee kansen van Spero door alert te reageren en snel uit te komen.
Aan de andere kant had de keeper van Spero het geluk aan zijn zijde toen de Ewijkse aanvoerder alleen kon doorgaan doch door de keeper ver buiten de 16-meter onderuit werd gehaald. De keeper mocht blijven staan en kreeg slechts een vermaning.

In de rust werd er op geattendeerd dat Ewijk wel meer het middenveld in handen moest zien te krijgen. Op die manier zou er meer rust in het team komen en zou er meer kunnen worden gevoetbald.

Tweede helft (1-2)
Spero ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker in de tweede helft.
Hiertoe kregen zij ook de gelegenheid omdat Ewijk verzuimde om te gaan voetballen. Uiteindelijk viel toen ook de gelijkmaker: 1-1.
Na deze gelijkmaker rechtte de oranje-zwarte brigade weer de rug.
Met hard werken van alle spelers bleef Ewijk overeind en gaf zij ook geen kans meer weg. Voorin werden genoeg kansen gecreëerd, doch Ewijk was ongelukkig in de afronding. Ondertussen was het harde werken beloond met de verdiende voorsprong.
De nummer 10 van Ewijk kreeg halverwege de tweede helft de mogelijkheid om aan te leggen voor een schot en dit viel prachtig binnen: 1-2.
Aan het slot van de wedstrijd wist de Ewijkse goalie met een prima save in de uiterste hoek de overwinning veilig te stellen.

De jongens hebben vandaag door als team te strijden en hard voor elkaar te werken de overwinning binnengesleept. Een sterke prestatie van deze mannen tegen een gevaarlijke tegenstander.

Volgende week zaterdag spelen de jongens thuis tegen De Bataven C2.
Aanvang wedstrijd 15.00 uur.

Tekst/foto’s: Maickel Pouwels