Finale dubbel bij Open Baie de Somme

Foto:

Marjolein Buis  is er in het enkelspel niet in geslaagd de finale van
het toernooi te halen. In de kwartfinale had ze zeer overtuigend
gewonnen van de Franse Charlotte Famin. In deze partij gaf Marjolein
haar opponent tennisles en won met 6-3,6-3.In de halve finale kwam Marjolein uit tegen de Sabine Ellerbrock de nummer 2 van de wereld. Marjolein speelde goed en aanvallend en dat resulteerde in een mooie openingsset. De vrouwen deden niet veel voor elkaar onder en Marjolein won de eerste set met 4-6. In de set erna brak Sabine vrij snel de service van Marjolein en die break kwam ze niet meer te boven. Ze verloor uiteindelijk met 3-6. De navolgende beslissende set verloor ze eveneens met 3-6 zodat het toernooi in het enkelspel erop zat voor haar.

Jiske Griffioen versloeg in de finale Sabine Ellerbrock en won het toernooi.

Dubbelspel
In het dubbelspel kwam Marjolein uit samen met haar Nederlandse dubbelspel partner Sharon Walraven. In de halve finale speelde ze een zeer goede wedstrijd tegen het Nederlands/ Britse Koppel Hunt/Griffioen. Ze wonnen deze wedstrijd zeer overtuigend met 6-4, 7-6.

In de finale stond het duo tegen het Duitse duo Ellerbrock/ Kruger en het werd een waar spektakel. De eerste set hadden Marjolein en Sharon veel kansen maar benutte deze niet. Uiteindelijk verloren ze de openingsset met 6-4. Marjolein en Sharon kregen meer grip op het duo en binnen de kortste keren stonden ze op een 0-4 voorsprong. Het Duitse duo kwam er totaal niet aan de pas en het Nederlandse duo won zeer makkelijk de set met 0-6.

In de daarop beslissende 3e set speelde beide duo’s een mooie en spannende partij, ze gaven elkaar geen kans en waren erg aan elkaar gewaagd. De derde set speelde ze een  matchtiebreak (in plaats van een volledige derde set speel je een tiebreak tot de 10) uiteindelijk werd het  10-7 voor het Duitse duo.

Vizier op Paralympics in Rio
Marjolein staat er goed voor haar spel is de laatste weken aanmerkelijk verbeterd en een jaar na de Paralympics is haar vizier weer gericht op de Paralympics 2016 in Rio. Over 3 weken speelt ze nog een single toernooi in het Engelse Nottingham waarna ze voor de Masters naar Amerika vertrekt ter afsluiting van het seizoen.