Ruime zege Ewijk C2

De jongens van Ewijk C2 behaalden afgelopen zaterdag een ruime en verdiende 6-2 thuisoverwinning op De Bataven C2 uit Gendt.Eerste helft (5-1)
De wedstrijd was koud gestart of de bal viel al achter de Gendtse doelman binnen. Op een prachtig genomen vrije trap vanaf ongeveer 25 meter had de doelman geen antwoord: 1-0 na 2 minuten spelen.

Een goede start van Ewijk C2, die vandaag in het zwart-wit moesten spelen. Helaas was het voetbal van Ewijkse zijde niet zo goed als afgelopen weken. Beide teams hadden de nodige last van de stroefheid van het veld. Wel wist Ewijk hier het beste mee om te gaan.

Eerst was er een grote kans voor de Ewijkse aanvoerder, doch zijn inzet werd gepareerd. Niet veel later (10e minuut) kreeg Ewijk een penalty. Deze werd niet zuiver genoeg genomen waardoor de keeper de bal kon keren. Een minuut later wederom een penalty voor Ewijk. Ook deze werd niet goed genomen maar, de rebound werd door de inlopende spits alsnog binnengeschoten: 2-0.

Ewijk kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en dit resulteerde in nog een doelpunt. Een goed genomen corner werd door iedereen gemist echter niet door een Ewijkse middenvelder, die simpel bij de tweede paal kon binnentikken: 3-0.

De Bataven gaf zich echter nog niet gewonnen. Een goede actie van de sterke rechterspits resulteerde in een prima doelpunt: 3-1.

Direct hierna stelde Ewijk orde op zaken. In de 30e minuut schoot Ewijk uit wederom een goed genomen corner de 4-1 binnen en 1 minuut later anticipeerde de spits prima op een diepe bal. Het lobje was subliem: 5-1.

Tweede helft (6-2)
Na de rust ging de wedstrijd meer gelijkwaardig op. De tegenstander kwam anders uit de startblokken en was er op gebrand om de score niet verder op te laten lopen. Ewijk voetbalde wat gelaten, mede gesteund door de ruime voorsprong. Een communicatiefout tussen laatste man en keeper resulteerde in een compleet onverwacht doelpunt van De Bataven: 5-2.

Ewijk liet dit niet op zich zitten, ongeveer 2 minuten na het doelpunt van De Bataven maakte de aanvoerder over links een goede actie en slingerde de bal voor het doel precies op maat voor de inkomende spits, die de bal direct op de pantoffel nam en scoorde: 6-2. Het mooiste doelpunt van deze wedstrijd.

Gedurende het rest van de wedstrijd waren er over en weer nog wat kansen maar gescoord werd er niet meer.

Ewijk C2 speelde vandaag haar minste wedstrijd van dit seizoen maar er werd wel, en verdiend, met ruime cijfers gewonnen. Ook mindere wedstrijden moeten worden gewonnen en dat is precies wat de mannen van Ewijk C2 deden.

A.s. donderdag 10 oktober 2013 staat de lastige uitwedstrijd tegen SC Millingen C1 op het programma. De aftrap in Millingen is om 19.45 uur.

Tekst/foto’s: Maickel Pouwels