Ewijk C2 haalt 3 punten op

Woensdag 10 oktober moest Ewijk C2 afreizen naar Millingen a/d Rijn voor de
doordeweekse competitiewedstrijd tegen de plaatselijke C1. Ewijk
behaalde een knappe en ruime 0-5 overwinning.De eerste tien minuten van de wedstrijd was Millingen duidelijk de betere ploeg. Zij tikten de bal goed en snel rond, waren feller en hadden een betere inzet dan de mannen van Ewijk. Hierna kwam de oranje-zwarte brigade beter in het spel en nam het initiatief over.

In de 12e minuut werd de aanvoerder goed vrijgespeeld en kon hij richting doel. Nog voordat hij wilde uithalen werd hij echter onderuit gehaald binnen de 16 meter. Dit was een zuivere strafschop, maar de scheidsrechter besloot anders. Ewijk liet dit niet op zich zitten. Een prachtige vrije trap kwam terecht bij de vrijstaande aanvoerder die breed legde op de rechterspits, die vervolgens kon binnentikken: 0-1.

Vijf minuten later ging een aanvaller goed door op rechts en legde breed op de inkomende aanvoerder die vervolgens de 0-2 kon binnentikken. Ewijk had de wedstrijd volledig in handen. Millingen voetbalde goed mee, doch Ewijk wist telkens elk mogelijk gevaar goed af te stoppen. Vlak voor rust was er nog een kans voor Ewijk, doch het schot raakte de bovenkant van de deklat.

Direct vanaf de aftrap maakte Ewijk duidelijk waar het voor was gekomen: 3 punten. Een sterke individuele actie van de spits werd door hemzelf bekroond met een prachtig doelpunt: 0-3. De hoop voor Millingen op meer was hiermee vervlogen. Vlak hierna kreeg Millingen de eerste kans van de wedstrijd, maar het schot was te zacht om de doelman te verschalken. Ewijk kreeg vervolgens nog een 100% kans nadat de bal goed breed werd gespeeld op de inkomende aanvoerder. Deze had net te veel tijd nodig, waardoor de keeper redding kon brengen.

Niet veel later was het toch weer raak. De voorstopper legde aan voor een schot vanaf 25 meter, dat door een Millingse speler nog net werd aangeraakt en zodoende in het doel plofde: 0-4. Millingen kreeg vervolgens nog een tweetal kansen maar beide keren was de Ewijkse goalie alert en verijdelde deze pogingen. Met nog 8 minuten te spelen veroverde de aanvoerder in eigen verdediging de bal na een sterke verdedigende actie en speelde hij op links een verdediger aan. Deze speelde de bal vervolgens diep op de linkerspits, die goed doorging en de keeper in de korte hoek verschalkte: 0-5.

Ewijk C2 heeft een belangrijke 0-5 uitoverwinning behaald op Millingen. Het team heeft vandaag voor elkaar gestreden. De inzet en de strijd was bewonderenswaardig. Door deze overwinning blijft Ewijk C2 bovenin meedraaien in de 2e klasse KNVB.

Volgende week zaterdag, 19 oktober 2013, speelt de C2 thuis om 10.00 uur voor de beker tegen Brakkenstein C1.

v9hb43ovkm9w34nf2lbj4cddj
x8e2s7rutn8sh03ky9llg5dg7
zhvnh1lcyo85grpzw76rkrvf1

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
ma217sh78zjqd4t0nr9udgarz of ontvang de Nieuwsbrief
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _