Zevenklapper Ewijk C2 in bekertoernooi

Op 19 oktober 2013 was een serieuze krachtmeting voor de oranje-zwarte brigade; althans op papier. Brakkenstein C1, mede koploper in de 2e klasse waar ook Ewijk C1 in speelt, kwam vandaag naar Ewijk voor de eerste wedstrijd in de knock-out fase van de KNVB Beker. Brakkenstein werd met een 7-1 nederlaag terug naar Nijmegen gestuurd.Eerste helft (3-0)
Ewijk begint direct sterk en overtuigend aan de wedstrijd.
De tegenstander wordt goed vastgezet. Al snel blijkt dat Brakkenstein een technisch goed voetballende ploeg is. Na zo’n 8 minuten spelen begint Brakkenstein ook wat meer uit de schulp te komen, zonder dat dit tot gevaarlijke situaties leidt.

De eerste echte kansen voor Ewijk dienen zich nu aan. In korte tijd krijgt Ewijk maar liefst 5 goede mogelijkheden, doch het vizier staat nog niet op scherp danwel ligt de goede Brakkensteinse keeper in de weg.

Na ongeveer 20 minuten spelen wordt de ban dan toch gebroken.
Een goed opgebouwde aanval wordt uiteindelijk hard binnengeschoten: 1-0.
Brakkenstein krijgt hierna ook een kans, doch het schot wordt door een Ewijkse speler goed geblokt.

Niet veel later wordt het 2-0 na een schitterende één – twee en vlak daarna raakt Ewijk nog de paal. Net voor rust wordt de marge verhoogd naar 3 als een afstandschot van richting wordt veranderd en binnenvalt.
Op de 3-0 ruststand valt niets af te dingen: Ewijk was de gehele eerste helft dominant en creëerde legio mogelijkheden. De voorsprong had zelfs hoger mogen zijn.

Tweede helft (7-1)
In de tweede helft een onveranderd beeld.
Brakkenstein probeert door de bal snel rond te spelen, het spel van Ewijk te ontregelen. Ewijk weet hier goed mee om te gaan en pakt het initiatief snel weer over.

In de 41e minuut maakt de aanvoerder een hele goede actie over links, legt breed en vervolgens wordt de bal snoeihard binnengeschoten:  4-0.
Vijf minuten later is het weer raak als de spits na een aanval over rechts wordt aangespeeld, goed wegdraait en vervolgens de bal hard in de bovenhoek schiet: 5-0.

Ewijk voetbalt wat minder goed dan in de eerste helft, doch het rendement is uitstekend. Een goed schot wordt door de Brakkensteinse keeper prachtig uit de bovenhoek getikt. Met nog 13 minuten te spelen rond Ewijk een volgende aanval beheerst af: 6-0.

Niet veel later weet Brakkenstein de eretreffer (6-1) te scoren nadat de Ewijkse verdediging de enige fout in de verder door hen foutloos gespeelde wedstrijd maakt.
Ewijk laat dit niet op zich zitten en zet nog één keer aan. De spits wordt aangespeeld, draait wederom goed weg en schiet met rechts binnen: 7-1.

Ewijk C2 heeft vandaag met goed spel en teamwork een ruime en verdiende overwinning op Brakkenstein behaald. Een medekoploper uit de andere 2e klasse met deze ruime cijfers verslaan is een puike prestatie. De jongens zijn nu door naar de volgende ronde van de KNVB Beker.

Volgende week (26 oktober 2013) speelt Ewijk C2 om 10.00 uur thuis tegen Eldenia C2.

Tekst/foto’s: Maickel Pouwels