Marius Vermeulen pakt Europees Kampioenschap Bankdrukken Masters in Sofia

Foto:

Na weken van voorbereiding, waarin het maar niet wilde lukken ging Marius Vermeulen op 15 oktober naar Sofia, Bulgarije voor het Europees kampioenschap Bankdrukken Masters van 17 tot 19 oktober 2013. Ondanks het gebrek aan vertrouwen en een slechte voorbereiding was het resultaat uitstekend.In 2011 behaalde Marius op het EK nog een eerste plaats en vorig jaar werd hij tweede. In mei van dit jaar werd nog een mooie derde plaats op het WK in Praag aan de prijzen toegevoegd. Met deze prijzen in de kast stond nu het EK 2013 op de agenda. Van de Nederlandse deelnemers was de uit Beuningen afgereisde Marius als laatste aan de beurt. De vrijdag was voor de masters 2 in de –105 kg klasse en Marius moest minstens rond de  230 kg drukken om in de prijzen te vallen.

“Ik had de concurrentie  gevolgd en kreeg nog minder vertouwen. Bij de weging had ik 220 kg als startgewicht opgegeven en kon nog altijd terug. Maar tijdens het indrukken voelde ik dat het eigelijk wel lekker ging en liet het startgewicht staan.”

De startbeurt met 220 kg  lukte en vervolgens zat Marius in de wedstrijd.
De Duitse deelnemer pakte 225 kg en de Engelsman 205 kg.

“Vervolgens kwam de 2e beurt, die ging naar 227,5 en ook die ging tot mijn verbazing goed. Mijn Duitse tegenstander pakte 230 kg en stond op dat moment nr. 1.”

“Mijn coach zette zonder dat ik het wist in op 232,5 kg en pepte mij op. En daar ging ik voor mijn laatste beurt. Ik wachtte op de start, toen het gewicht op de borst, dan weer wachtten op press en daar ging het halter, tot ik ‘rack’ hoorde en het halter terug kon, en ik 3 witte lampen zag. Goed!!

Vervolgens was de Duitse deelnemer aan de beurt.

“Ik stond gespannen te kijken en zag dat rechts achterbleef. Dat zal toch niet waar zijn, dacht ik en ja hoor een misbeurt. Ik had hem verslagen en het goud was voor mij! Het duurde even voor ik besefte, dat ik de winnaar was. Daarna een feestje, het Nederlandse team won 4 gouden en 1 zilveren medaille. Ik kijk er heel tevreden op terug.”

afbeelding-mv