Grote uitslag Ewijk C2

Afgelopen zaterdag 26 oktober 2013 moest de oranje-zwarte brigade thuis aantreden tegen Eldenia C2.Ewijk C2 boekte uiteindelijk een ruime 7-1 overwinning.De tegenstander van vandaag was geen onbekende voor Ewijk C2.
In de beker hadden de jongens uit met 2-3 gewonnen, doch die overwinning kwam moeizaam tot stand. In de competitie staat Eldenia op de laatste plaats, maar zij mochten niet worden onderschat, want het is een gevaarlijke en technisch goede ploeg.

Eerste helft (2-0)
De wedstrijd was amper begonnen of de bal lag al in het doel van Eldenia.
Een hoge voorzet van links was dusdanig scherp dat deze pardoes over de keeper in het doel viel: 1-0. Een lucky goal, maar die telt ook.

De sterke openingsfase van Ewijk werd gevolgd door een goede aanval over rechts, waarbij de bal uiteindelijk bij de spits terecht komt. Zijn halve omhaal valt uiteindelijk net naast het doel.

Na deze fase wordt het Ewijkse spel wat gezapig en dit geeft Eldenia de kans om beter in de wedstrijd te komen en gevaarlijker te worden. Eldenia krijgt een paar schietkansen, maar de inzetten zijn te zwak om de Ewijkse doelman te verslaan.
Eldenia voetbalt in deze fase van de wedstrijd beter en is dicht bij een doelpunt, doch de bal wordt net op de lijn gestopt. Niet veel later is het Ewijk wat na een corner van Eldenia in de counter kan scoren: 2-0.

Ewijk pakt de draad hierna zelf ook weer op en gaat beter voetballen.
De C2 is in deze fase heel dicht bij een doelpunt, maar scoort helaas net niet. Met de rust staat Ewijk dan met 2-0 voor doch de wedstrijd is nog niet gelopen gezien het mindere spel van Ewijk in de eerste helft.

Tweede helft (7-1)
In het begin van de tweede helft probeert Eldenia druk te zetten en voetballen zij goed.
Dit resulteert uiteindelijk in een onverwacht frommeldoelpunt. De bal valt via de kluts (keeper/paal/lat) uiteindelijk over de lijn: 2-1.

Dit doelpunt is voor Ewijk het sein om de mouwen op te stropen.
Vrijwel direct vanaf de aftrap scoort Ewijk de 3-1 na een goede actie over links.
Eldenia lijkt gebroken en Ewijk gaat hierna los.
Een scherp genomen hoekschop wordt door iedereen gemist maar niet door een Eldenia speler die de bal pardoes in eigen doel tikt: 4-1.
Ewijk C2 heeft de wedstrijd volledig in handen en het spel in alle linies is nu sterk en gedegen. In de resterende tijd van de wedstrijd loopt Ewijk uit naar een 7-1 zege.

Ewijk C2 boekte deze dag een ruime en, zeker op basis van de tweede helft, dikverdiende overwinning. In de eerste helft liet het voetbal van Ewijk te wensen over en dat is iets waar aandacht aan zal worden besteed.
Eldenia is een goed voetballende ploeg die dit seizoen echt nog zal gaan stijgen.

Volgende week, 2 november 2013, speelt Ewijk C2 om 13.30 uur uit tegen Bemmel C2.

Tekst/foto’s: Maickel Pouwels