Beuningse Boys steelt overwinning.

Op het prachtige kunstgrasveld van Groesbeekse Boys stonden zondag Groesbeekse Boys en Beuningse Boys tegen over elkaar. Voor De Boys uit Beuningen altijd een moeilijke wedstrijd omdat ze het altijd lastig hebben tegen deze ploeg.Eerste helft (0-0)
Het zijn De Boys uit Groesbeek die sterk beginnen en binnen 2 minuten een grote kans krijgen maar gelukkig staat keeper Tim van Lierop op de goede plaats en weet redding te brengen.

Beuningse Boys voetbalt zeer rommelig en het geeft veel kansen weg.
Na 10 minuten lijkt het dan ook 1-0 voor de thuisploeg te worden, ware het niet dat de bal via de onderkant van de lat terug het veld in stuitert.
Een doelpunt wordt geclaimd door Groesbeekse Boys maar de scheidsrechter wilt daar niet aan.

Beuningen blijft prutsen  achterin en de kansen voor Groesbeekse Boys zijn er genoeg.
Tim van Lierop moet zelfs een bal van de lijn halen om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Na een minuut of 38 is het opnieuw een Beuningse verdediger die moet ingrijpen om een doelpunt te voorkomen en komt daardoor in botsing met zijn keeper Tim van Lierop die daardoor geblesseerd het veld moet verlaten.
Stephan Trepels vervangt hem. Het mag overigens een wonder heten dat de rust gehaald wordt met een 0-0 stand.

Tweede helft (1-2)
Direct na de rust krijgt Groesbeekse Boys opnieuw een grote mogelijkheid op de openingstreffer maar wederom wordt de bal van de doellijn gehaald.
Telkens als Beuningse Boys de bal heeft raakt het telkens weer kwijt. Het weet dan ook geen kansen te creëren. Halverwege de 2e helft komt dan eindelijk Groesbeekse Boys op een dikverdiende 1-0 voorsprong als een vrije trap tegen de touwen wordt gewerkt.

Gezien het spelbeeld lijkt het dan een kansloze missie te worden en lijkt het erop dat Beuningen zonder punten naar huis gaat ware het niet dat venijn hem in de staart zit.
Een minuut of 8 voor tijd is het eerst Patrick Van Leeuwe die een kans krijgt maar de bal gehaast over schiet.
Twee minuten later is het wel raak voor Beuningse Boys als Glenn Muller weet te scoren. Een doelpunt dat eigenlijk uit de lucht komt vallen.
Amper 2 minuten later komt Beuningse Boys zeer onverdient op een 1-2 voorsprong als Tim van Bon een corner binnen weet te koppen. Het wordt dan de laatste minuten billen knijpen voor Beuningen maar de 1-2 zege wordt over de streep getrokken.

Zo steelt Beuningse Boys dus de overwinning in Groesbeek en blijft het meedoen om de bovenste plaatsen.
Nummers 1 en 2 Hatert en DIO’30 speelden gelijk tegen elkaar dus kruipt Beuningse Boys dichterbij. Nummer 3 SCH wist ook te winnen dus het blijft spannend bovenin.
Zondag staat de thuiswedstrijd tegen SCP op het programma. De aftrap is om 14.30 uur.

Tekst/Foto’s: Niels Eggenhuizen