Kampioenen Nederlands Kampioenschap Karting gehuldigd

Het afgelopen weekend werden in het Kartcentrum TRAXX te Uden de Nederlandse Kampioenen Karting gehuldigd. Dit kampioenschap, afgekort DRMC, wordt georganiseerd door Chrono onder auspiciën van de KNAF. Binnen het DRMC wordt gereden in de klassen Micromax, Minimax, Junioren, Olympisch, Senioren en tot slot de schakelklasse DD2.Rick van Dranen uit Beuningen is sinds zijn 10e jaar actief in de kartsport en heeft gereden in de klassen Minimax en Junioren voordat hij in 2012 overstapte naar de Olympische klasse.

Dit jaar behaalde hij zijn eerste overwinning en dagzege en wist meerdere races op een 2e en 3e plaats te eindigen wat hem uiteindelijk een fantastische 2e plaats in het Nederlands Kampioenschap heeft opgeleverd.

Volgend seizoen maakt Rick de overstap naar de hoogste klasse binnen het DRMC, de senioren.
Een doelstelling af te geven voor 2014 is lastig maar de ambitie is toch wel om enkele races binnen de top 10 te eindigen. De senioren klasse wordt gekenmerkt door volle startvelden (25 tot 32 karts) en wordt gedomineerd door topteams. Rick komt uit voor Havel Racing uit Gemert dat in de afgelopen jaren al meerdere successen binnen het DRMC heeft behaald.

Komende winterperiode zal worden gebruikt als voorbereiding op het nieuwe seizoen dat rond maart weer van start zal gaan.

Tot slot wil Rick nog zijn persoonlijke sponsoren bedanken waaronder Jack Muller Staalservice uit Wijchen, zonder hen was deze prestatie niet mogelijk geweest.

Mocht u na het lezen van dit artikel meer over karting willen lezen bezoek dan Rick zijn website: www.cdracing.nl

afbeelding-11