Onnodig verlies Ewijk C2

Afgelopen zaterdag moest Ewijk C2 reeds om 8.45 uur aantreden in Bemmel tegen de plaatselijke C2. De jongens leden hun eerste nederlaag van dit seizoen: 1-0Eerste helft (1-0)
Het leek alsof de jongens van Ewijk C2 de slaap nog niet uit hadden op deze vroege zaterdagochtend. Bemmel daarentegen wel en deze vlogen er vanaf de 1e minuut direct goed in.

Met goed veldspel en de nodige inzet zetten zij Ewijk goed onder druk.
De inzet was er zeker wel aan Ewijkse kant, doch het voetbal was bij tijd en wijle erg slordig. Bemmel was in de opbouw van achteruit wel nerveus en daar onstond voor Ewijk dan ook de eerste kans uit. Een verkeerde pass kwam voor de voeten van een Ewijkse aanvaller terecht die het direct probeerde met een lob, doch deze viel net over het doel.
Bemmel daarentegen scoorde wel, in de 18e minuut na een mooie aanval over links: 1-0. Een op basis van de inzet van Bemmel, verdiend doelpunt.

Ewijk probeerde te voetballen, doch had hier de nodige moeite mee. Toch brak de aanvoerder een keer goed door en werd binnen de zestien meter door een speler en de keeper onderuit gehaald.
Een zuivere strafschop doch de scheidsrechter besloot tot een uittrap.
Vlak daarna ging een schot uit de draai net naast het doel en Bemmel was ook 2 maal dicht bij een doelpunt. Vlak voor rust kopte Ewijk uit een corner net over. De achterstand tijdens de rust was op basis van het vertoonde spel terecht.

Tweede helft (1-0)
Na rust kwam Ewijk beter uit de startblokken. Direct werd meer druk naar voren gezet en het voetbal was ook beter. In korte tijd kreeg Ewijk maar liefst 4 corners waaruit telkens een grote kans ontstond, doch geen doelpunt helaas.
Bemmel heeft gedurende de gehele tweede helft met hangen en wurgen de voorsprong verdedigd. De beste kans voor de Ewijk kwam halverwege de tweede helft uit een voorzet van links die half volley werd ingeschoten. De Bemmelse keeper redde echter fantastisch.

Ewijk leed vandaag een onnodige nederlaag tegen een, vooral in de eerste helft, alertere tegenstander. Op basis van het vertoonde spel in de eerste helft is deze wedstrijd dan ook verloren.
Volgende week zaterdag mogen de jongens op zoek gaan naar eerherstel.
Dan wacht om 13.00 uur de thuiswedstrijd tegen Elistha C1D.

Tekst/foto’s: Maickel Pouwels