Winst en verlies voor Ewijk C2

Afgelopen zaterdag speelden de jongens van Ewijk C2 (deze keer in het wit) hun thuiswedstrijd tegen Elistha C1D. Ewijk won met 3-1 doch verloor ook 3 spelers door blessures.Eerste helft (1-0)
Ewijk was er op gebrand om iets recht te zetten na de onnodige nederlaag van vorige week tegen Bemmel. Ewijk zocht dan ook vol de aanval en dit leverde ook diverse kansen doch vooralsnog geen doelpunten op.

Na ongeveer 15 minuten spelen was een Elistha speler te laat bij een verdedigende actie en raakte zo vol de enkel van een Ewijk speler. Deze moest hierdoor noodgedwongen de wedstrijd staken. Ewijk was hierna even van slag.
Bij een aanval van Elistha belandde een verdekt schot pardoes op de paal.
Ewijk herstelde zich hierna en stroopte de mouwen weer op.
Een vrije trap vanaf  zo’n 25 meter viel over de keeper in de uiterste hoek binnen: 1-0.

Ewijk bleef doorgaan en Elistha kon slechts verdedigen.
Niet veel later schoof de rechterspits de bal naast nadat hij met een steekpass vrij voor de keeper was gezet.
Vlak voor tijd viel er nog een grote kans voor Ewijk te noteren na een fraaie actie over rechts. Helaas resulteerde dit niet in een doelpunt waardoor Ewijk met een 1-0 voorsprong ging rusten.

Tweede helft (3-1)
Na de rust een onveranderd beeld.
Ewijk bepaalde het spel en zocht de aanval. Elistha beperkte zich voornamelijk tot verdedigen.

De aanvalsdrift van Ewijk resulteerde ook in een doelpunt.
Uit een corner kon de bal achter de doelman worden gewerkt: 2-0.
Hierna bracht de Ewijkse goalie nog goed redding bij een aanval van Elistha.
Direct bij de volgende aanval werd de rechterspits vrijgespeeld, die vervolgens de keeper omspeelde en binnenschoot: 3-0.
Vlak na dit doelpunt verloor Ewijk de 2e speler van de wedstrijd met een blessure. Bij een duel werd hij hard geraakt en moest de strijd staken. Wederom was Ewijk even van slag en hier profiteerde Elistha van: 3-1.
Ewijk rechtte hierna weer de rug en creëerde een aantal grote kansen die geen doelpunten opleverden. Wel moest de rechterspits tussentijds ook de strijd staken nadat hij een blessure opliep bij een overtreding.
De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-1 winst voor Ewijk.

De jongens hebben vandaag met redelijk voetbal en met een grote inzet de wedstrijd gewonnen. Helaas liep Ewijk drie blessures op waarvan de ernst moet worden afgewacht. Ondanks deze pech een goede overwinning die zonder de blessures zeker hoger was uitgevallen.
Volgende week spelen de jongens uit in Lent de topper tegen DVOL C1 (aanvang 12.30 uur).

Tekst/foto’s: Maickel Pouwels