Marjolein Buis boekt goed resultaat op de Masters in Amerika

Van 5 t/m 11 november was het jaarlijks terugkerend tennisevenement de Masters in San Diego. Op dit toernooi komen alleen de 8 beste spelers en speelsters ter wereld uit. Zo ook Marjolein die zeker de laatste maanden weer in vorm lijkt te geraken. In tegenstelling tot een regulier toernooi wordt hier in poulevorm gespeeld en de beste speelsters spelen vervolgens om de ere plaatsten.Enkelspel
De eerste ronde kwam Marjolein uit tegen de Britse Lucy Shuker en won ze in een enerverende wedstrijd waarin het alle kanten op kon gaan metĀ  6-4, 1-6, 6-4. Marjolein speelde goed en liet zien dat ze niet voor niets in de top van het tennis speelt.

De tweede tegenstandster was Jordanne Whiley. Ook dit werd een geweldige wedstrijd waarin kansen op en neer gingen en Marjolein uiteindelijk de winst pakte met 6-3, 2-6, 6-3.

De laatste partij in de poulefase was er eentje op het allerhoogste niveau, Marjolein kwam uit tegen de DuitseĀ  Sabine Ellebrock die al een groot deel van het jaar de nummer 1 positie bekleedde van de wereldranglijst.

Het was een geweldige partij waarin Marjolein direct het beste van haar spel moest laten zien. Door een break ging de eerste set naar Sabine Ellerbrock.
De tweede set werd een waar spektakel en na de stand 6-6 werd een tiebreak gespeeld. Marjolein kreeg een aantal matchpoints tegen, ondanks dat wist ze de partij naar zich toe te trekken. De daarop volgende set werd vervolgens gewonnen door Marjolein: 4-6 / 7-6(12) / 6-4. Door deze overwinning plaatste Marjolein zich voor de halve finale die gespeeld werd tegen de nummer 2 van de andere poule.

In deze poule waren de Nederlandse Jiske Griffioen en de Japanse Yui Kamiji de beste gebleken. Zodoende speelde Marjolein de halve finale tegen de Japanse. Ook deze partij was van hoog niveau en de speelsters deden niets voor elkaar onder. In een geweldige wedstrijd ging de winst uiteindelijk naar Yui Kamiji die later in de finale Jiske Griffioen versloeg en daardoor de eerste niet Nederlandse winnares werd in 20 jaar toptennis.

Marjolein kwam voor de derde en vierde plaats uit tegen Jordanne Whiley die ze in de poulefase al had verslagen. In deze wedstrijd was duidelijk het krachtsverschil te zien en Marjolein versloeg haar met twee sets 6-3, 6-4.

Dubbelspel
In het dubbelspel kwam Marjolein uit met haar dubbelspelpartner Lucy Shuker.
De eerste partij ging in twee sets verloren tegen het Nederlandse duo Griffioen Walraven met 6-4, 6-4.
De tweede partij werd met 6-4, 6-3 gewonnen tegen het duo Hunt/Niho. Door dit resultaat speelden ze om de derde en vierde plaats wederom tegen het Nederlandse duo Griffioen/ Walraven. Ook deze wedstrijd bleek het Nederlandse duo Griffioen/ Walraven te sterk met 6-4, 6-2, zodoende behaalden Buis/Shuker hier de vierde plaats.

Het goede spel op dit toernooi geeft haar veel kracht voor het Nederlands Kampioenschap dat als volgend toernooi in de agenda staat.

Wilt u Marjolein Buis eens aan het werk zien?
Van 17 t/m 22 december 2013 wordt in het Topsportcentrum Rotterdam de 26e editie van de KNLTB Tennis Masters gehouden. Het evenement waar de Nederlandse Tennistop het jaar afsluit. Voor het eerst dit jaar is dit het toernooi voor de Titelstrijd om het Nationale kampioenschap.

Mocht u Marjolein Buis willen ondersteunen met haar doel de Paralympics in Rio 2016, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Marjolein kan uw hulp goed gebruiken!
Neem hiertoe vrijblijvend contact op met Mark Vroomen via telefoonnummer 06-18518149.