Ewijk C2 wint topper in de 2e klasse

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de topper uit tegen DVOL C1 stond op het programma. Ewijk stond voor aanvang van deze wedstrijd 1 punt voor op de tegenstander met ook 1 wedstrijd meer gespeeld. Bij winst zou Ewijk de koppositie pakken in deze competitie.De week voorafgaande aan deze wedstrijd stond in het teken van het herstel van de blessures opgelopen tijdens de voorgaande wedstrijd en van het focussen op deze topper. Best wat kopzorgen voor de begeleiding van het team.

De jongens waren doordrongen van het belang van de wedstrijd. De koppies stonden goed en de begeleiding had er alle vertrouwen in. De wedstrijd moest op inzet en felheid worden gewonnen.

Eerste helft (0-3)
De wedstrijd was nog geen minuut oud of Ewijk had al 2 grote kansen gehad (een schot werd gestopt door de keeper en uit een rebound bij een corner werd de paal geraakt).
De toon was gezet.
Ewijk had een enorme druk naar voren en DVOL was niet bij machte om dit tegen te houden.

Na 5 minuten spelen kwam de bal na een mooie combinatie door het midden voor de voeten van de aanvoerder, die vervolgens via het been van een tegenspeler scoorde: 0-1. De druk van Ewijk hield aan.
In de 11e minuut gaat de spits goed door over links en wurmt zich vrij. Zijn schot is verwoestend en valt hard binnen achter de Lentse doelman: 0-2.
Rond de 15e minuut krijgt Ewijk 3 corners en bij de laatste corner weet uiteindelijk Ewijk de bal binnen te koppen: 0-3.
DVOL weet niet wat het overkomt en men begint wat te mopperen op elkaar.
Ewijk zit op rozen en blijft druk zetten op de tegenstander.
De goede keeper van DVOL danwel de paal houden DVOL in het restant van de 1e helft nog in de wedstrijd.  De Ewijkse doelman brengt tussentijds nog wel goed redding bij een counter van DVOL. De score had een stuk hoger kunnen uitpakken bij de rust.

Tijdens de rust alom tevredenheid bij de coaches. Echter, alertheid was geboden bij het begin van de tweede helft daar DVOL ongetwijfeld anders uit de kleedkamer zou komen. De blessures leken zich gelukkig goed te houden.

Tweede helft (1-6)
De tweede helft ging verder daar waar de eerste helft was geëindigd.
Het was niet DVOL dat sterk uit de startblokken kwam, maar juist de oranje-zwarte brigade uit Ewijk. Een Ewijks schot trof net geen doel, maar even later zag de aanvoerder zijn voorzet vanaf links over de doelman binnenploffen: 0-4.
Dit is al de tweede keer dat hij zo scoort; hij lijkt er patent op te hebben.
Niet veel later maakt de aanvoerder een goede individuele actie, speelt zichzelf zo vrij voor de doelman en schiet beheerst binnen: 0-5.
Als vervolgens even later Ewijk de bal onderschept bij het verkeerd uitverdedigen van DVOL en vanaf 25 meter binnenschiet is het feest compleet: 0-6.

Toch kon DVOL hierna wat beter in de wedstrijd komen. Ze gingen wat opportunistischer voetballen (3-4-3) en Ewijk moest wat terug.
Een geweldige pegel vanaf 18 meter trof doel: 1-6.
Er ontstond zowaar druk van DVOL en Ewijk ging op dat moment achteruit voetballen. Goed verdedigend werk en prima keeperswerk voorkwam meer schade.

Na deze 10 minuten durende opleving van DVOL kreeg Ewijk weer grip op de wedstrijd. Grote Ewijkse kansen (3 stuks) troffen helaas net geen doel. DVOL schoot nog 1 keer op de buitenkant van de paal, hetgeen Ewijk ook presteerde aan de andere kant.
De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een verdiende 1-6 overwinning van Ewijk waar niets op valt aan te merken.

Ewijk C2 was de enige ploeg die vandaag aanspraak maakte op de overwinning. De wil om te winnen was er. Inzet, felheid, beleving en conditie hebben vandaag de doorslag gegeven. Het is nu zaak om dit in het vervolg van de competitie vast te houden.

Volgende week zaterdag genieten de jongens van een vrij weekend.
Op 30 november 2013 speelt Ewijk C2 om 11.30 uur thuis tegen Trekvogels C1.

Tekst/foto’s: Maickel Pouwels