Cadans op weg naar NK 

Foto:

Zaterdag 23 november om 10.30 uur vertrok Cadans met 20 zwemsters en 4 trainsters richting het hoge noorden om daar een districtswedstrijd te zwemmen in hun eigen district.Om 13.15 uur gingen de dames het water in om met nog zo’n 300 zwemsters hun oefeningen nog even te oefenen.
Chiara Smeeman ging vandaag voor het eerst mee om te zwemmen in de categorie 1 en daarmee haar eerste wedstrijdervaring op te doen.

De wedstrijd begon om 13.45 uur.
De Age 2 en categorie 2 openden de wedstrijd.
Voor Cadans begon deze wedstrijd al gelijk goed, bleek achteraf.
Maria-Elena Betrian liet zien dat de vorige gouden medaille, die zij behaalde in Zwolle, geen toevalstreffer was, want ook nu werd zij weer 1ste met ruim 59 punten.

Daarna zwom categorie 1.
Chiara doorstond haar vuurdoop goed en zette een mooie score neer.
Nadat ook categorie 2 klaar was, sloten Esther Hermsen, Pauline Radochyn en Roos Wemmers aan om ook met de Age 1 mee te zwemmen om daar alvast mee te oefenen voor volgend jaar.

Esther en Pauline mochten bij de Age 1 hun diploma in ontvangst nemen, Roos kwam helaas net een paar punten te kort.  Toch deed ook zij het top.
Pleun Boerakker heeft haar 1ste limiet gezwommen.

De Junioren en Senioren sloten de wedstrijd af.
 Lotte Tromp zwom bij de Junioren naar een mooie 2de plaats.
Vervolgens zwom ze nog ‘even’ mee bij de Senioren. Ook daar zwom ze een mooi puntenaantal. Op 2 zwemsters na, die net onder hun limiet punten zwommen zijn alle Senioren klaar voor het NK in Eindhoven, in januari 2014.

Tevreden kon Cadans om acht uur ’s avonds weer terugkeren naar Beuningen.

Zondag 24 november in Horst
Op zondag 24 november ging nog een aantal dames naar Horst om daar mee te zwemmen bij een andere districtswedstrijd, nl. regio Zuid.

Lotte Tromp zwom daar, met een overtuigende 62 punten, een hoogste score van alle deelneemsters aan de wedstrijd en behaalde gelijk haar 2de limiet. Zij deed buiten mededinging mee (zij zwom niet in haar eigen district), waardoor zij ondanks haar eerste plaats niet in aanmerking kwam voor een medaille.

Lottes zus Maud Tromp werd tweede met 60 punten (ook zij zwom buiten mededinging) en kan daarmee, net als Suzan Ploegmakers gaan deelnemen aan het NK.

Lana Polkamp en Milena Thijssen kwamen net een paar tiende punt te kort voor hun 2de limiet in de senioren. Milena heeft ook nog junioren gezwommen, maar ook daar kwam ze een paar tienden te kort voor een limiet.

Maar ook vanuit Horst kwamen de dames uiteindelijk tevreden terug.

Tekst/foto: Wilma Fasen/ Petra Tromp

De foto is genomen tijdens de wedstrijd van zondag 24 nov. in Horst.
Op de foto staan, v.l.n.r.: Lana Polkamp, Lotte Tromp, Milena Thijssen, Maud Tromp.

afbeelding-4-snap