Sterke prestaties HVB-ers  bij Montferlandrun

Vijf lopers van Hardloopvereniging Beuningen hebben deelgenomen aan de Montferlandrun, afgelopen zondag in ’s Heerenberg. Onder een schitterend winterzonnetje, bij een temperatuur van 9 graden en weinig wind waren de omstandigheden perfect voor prima tijden.Het parkoers is vergelijkbaar met de Zevenheuvelen maar, wordt meestal als zwaarder ervaren. Vooral omdat hier in de laatste kilometers nogal wat zwaardere klimmen zitten.

Desondanks was de 69 jarige Peter Groenen een stuk sneller dan 2 weken terug in Nijmegen, hij had nu 1.11.42 nodig, 16 seconden boven zijn persoonlijk record (P.R.). Dorpsgenoot Mark Willems was iets langzamer dan in bij de 7 heuvelen, nu 56.34. Frank de Graaf verbeterde zijn P.R. ruim en bleef voor het eerst onder de 1.10. Met een tijd van 69.26 was hij dan ook zeer tevreden.

Karin Hogeboom was de enige dame die meeliep. Zij kwam na 1.23.39 over de finish, net na Theo Groenen, die een half minuutje sneller was.

Hoewel de Montferlandrun dus minder populair is bij de meeste lopers, hebben de deelnemers van Hardloopvereniging Beuningen net zo genoten van het parkoers, publiek en hun prestaties bij deze wedstrijd.