Verdiende overwinning Ewijk C2

Afgelopen zaterdag mochten de jongens van Ewijk C2 weer de wei in voor de wedstrijd tegen Trekvogels C1. Op voorhand een tegenstander om rekening mee te houden.Eerste helft (2-1)
De wedstrijd was koud aan de gang of de 1-0 lag al in het netje.
Een diepe bal op links werd goed opgepikt en de voorzet belandde bij de spits die binnentikte. Binnen de minuut stond Ewijk op voorsprong.

Na de snelle voorsprong voor Ewijk ging in het vervolg de wedstrijd gelijk op, waarbij Ewijk wat kansjes creëerde doch niet scoorde.
Dit laatste deed Trekvogels wel. Een pass van achteruit werd door de Ewijkse verdediging verkeerd beoordeeld waardoor Trekvogels kon scoren: 1-1.

Ewijk pikte deze tegenvaller goed op en trok ten aanval. Goed storend werk leverde Ewijk balbezit op. De rechterspits werd aangespeeld, zette goed door en kon vervolgens fraai binnenschieten: 2-1.

Met nog 10 minuten te spelen in de 1e helft kreeg een Ewijk speler een tijdstraf na een overtreding. De toegekende vrije trap werd door Trekvogels goed ingeschoten en verdween via lat en rug van de Ewijkse goalie naast het doel. Ewijk kwam hierbij goed weg.

In de resterende minuten kreeg Ewijk, ondanks dat ze met 10 man speelden, 2 grote kansen doch de doelman stond telkens in de weg.

Tweede helft (2-1)
Na de rust pakte Ewijk de draad goed op.
Het team stond goed te voetballen en de kansen kwamen.
Na 10 minuten spelen werd een Ewijkse speler na een goede actie in de 16 meter neergelegd. De toegekende penalty werd helaas slecht ingeschoten, waardoor de keeper redding kon brengen.
Dezelfde keeper zou zich gedurende de wedstrijd ontpoppen tot Man of the Match.
Ewijk creëerde een flink aantal goede kansen doch telkens wist de doelman er nog een hand of voet tegenaan te krijgen waardoor er niet meer werd gescoord.

De uiteindelijke 2-1 overwinning was gezien het spelbeeld van de hele wedstrijd volledig terecht en de score had hoger moeten uitpakken.
De keeper van Trekvogels verkeerde echter in goede vorm en voorkwam erger.

Volgend week zaterdag spelen de jongens om 10.00 uur thuis tegen OSC C1 hun laatste wedstrijd voor de winterstop.

Tekst/foto’s: Maickel Pouwels

ddks6dhjjpnf6prfimc73ie0e

xz0zb10eqyh85j0f6wly0us8g

zx5x73m03926qphhnps2baz2d

k5plrpxvqo6cphdje4l24cmjp

q9yqanvryyzuisfzw5o6u6unc

igcwhdsf5p7co19ublumrpk42

nqcmew3tf35msybs4ehu4af8l