Ewijk C2 trotse ‘Herbst Meister’

Afgelopen zaterdag 7 december, speelde Ewijk C2 de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen OSC C1. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk eindigde in een 3-3 gelijkspel.Eerste helft (1-2)
De eerste 20 minuten van de wedstrijd was Ewijk duidelijk de sterkere van de twee.
Met veel druk naar voren werd de tegenstander teruggedrongen.
Een eerste grote kans na een paar minuten werd met moeite door de keeper gestopt.
De keeper had echter geen antwoord op de goede vrije trap die na ongeveer 10 minuten spelen de voorsprong voor Ewijk betekende: 1-0.

Ewijk speelde goed en de kansen volgden elkaar in hoog tempo op, doch dit leidde niet tot meer doelpunten. OSC bleef hierdoor de aansluiting behouden en de laatste 15 minuten van de eerste helft waren zij ook sterker.
Ewijk werd wat teruggedrongen. In de 30e minuut kreeg Ewijk een penalty tegen na een handsbal. De penalty werd goed ingeschoten: 1-1.
Ewijk was wat lamgeslagen door dit doelpunt en vlak voor rust viel zelfs de 1-2 binnen na een opstapeling van fouten bij Ewijk.

Tweede helft (3-3)
De rust heeft de jongens van Ewijk goed gedaan, want ze kwamen gemotiveerd uit de kleedkamer en namen direct het initiatief.
Na 3 minuten spelen in de tweede helft viel de gelijkmaker binnen. Goed doorgaan op de onzekere keeper betekende balbezit en een doelpunt: 2-2.

Ewijk was duidelijk feller en de kansen kwamen.
Een goede actie op links werd gevolgd door een prima voorzet.
De keeper van OSC timede verkeerd en liet de bal glippen, waarna een Ewijkse speler er als de kippen bij was om de 3-2 binnen te tikken.

OSC pakte hierna de draad ook weer op. Een eerste kans ging naast doch even later wurmde de aanvoerder zich langs drie spelers waarbij niet voldoende werd ingegrepen, en scoorde: 3-3.

Ewijk behield het overwicht en met 13 minuten te spelen stoomde de aanvoerder op links door richting doel. Hij werd echter genadeloos onderuit geschopt, hetgeen een directe en terechte rode kaart betekende voor de OSC verdediger.
In de resterende minuten probeerde Ewijk de winnende treffer te scoren, doch dit lukte hen helaas niet.

Door het gelijkspel tegen OSC en gelet op de overige uitslagen in de competitie is Ewijk C2 op de helft van deze competitie de trotse “Herbstmeister” in deze 2e klasse KNVB Oost.
De competitie wordt in februari 2014 weer hervat, maar de jongens van Ewijk C2 hebben er in elk geval een puike eerste competitiehelft op zitten.

Foto’s/tekst: Maickel Pauwels