Nationale selectie in training voor Rio zwemt in bad West, Nijmegen

Foto:

De vier beste synchroonzwemsters van Nederland (op weg naar de OS van Rio) trainen a.s. vrijdag in NijmegenDe beste vier synchroonzwemsters van Nederland zijn als nationaal duet in training voor Rio. Met z’n vieren trainen zij voor een duet. Met de beste twee van deze vier zwemsters hoopt de KNZB de Olympische Spelen van Rio te halen.

De vier dames trainen zo’n 35 uur per week in Nieuw-Vennep en Amsterdam, Liza uit Nijmegen reist daarbij ook nog minstens 15 u per week.
Drie van deze zwemsters hebben op het WK in Barcelona gezwommen en daar drie finaleplaatsen behaald.

Eén van de vier zwemsters (Margot de Graaf) zwemt de nationale solo. Zij is de beste synchroonzwemster van Nederland. Een solo is geen olympisch onderdeel, dus wordt de solo gezwommen op EK’s en WK’s.

De jongste twee, Nienke Grun uit Nieuw-Vennep en Liza Foppen uit Nijmegen, zijn als nationaal juniorenduet in mei 2013 zevende geworden op het EJK in Polen (zij vormden toen nog niet lang een duet) en hopen hoge ogen te gaan gooien op het WJK in Finland in oktober 2014.
De twee besten van het trio Margot de Graaf en Christina Maat en Nienke Grun zullen in augustus 2014 deelnemen aan het EK synchroonzwemmen in Berlijn.

De vier zwemsters presenteren zich op het NK synchroonzwemmen (18 en 19 januari 2014, Pieter van den Hoogenband zwemstadion) met demo’s. Zij zullen zich dan ook officieel aan de pers voorstellen, hun sponsorplan presenteren en hun website lanceren.

Nu trainingen in Nieuw-Vennep en Amsterdam voor de kerstvakantie zijn gestopt, traint het viertal zwemsters door in Nijmegen. Deze leden van de nationale selectie hebben reeds twee maandagen en een vrijdag in bad West getraind en zullen dat aanstaande vrijdag, 3 januari 2014, voor de laatste keer doen.

afbeelding-cadans

v.l.n.r. Christina Maat, Nienke Grun, Margot de Graaf en Liza Foppen

Cookieinstellingen