Ron Buskermolen, winnaar Piet Trompbokaal 2014

Foto:

Alweer voor de 17e keer werd er door de leden van biljartvereniging HWH gestreden om de felbegeerde, bijna 1 meter hoge Piet Trompbokaal. Locatie, MFA ’t Hart te Ewijk, was voor dit weekend omgetoverd tot een waar biljartpaleis.Foto: van de vereniging, vlnr. Ron Buserkermolen, Marcel Janssen, Piet van Rooij

Maandenlang is er door de leden van HWH uitgekeken naar dit toernooi, in het leven geroepen door medeoprichter Wies van Geijn, naar wie dit toernooi genoemd is. Goed geoefend om net die paar extra punten te pakken die nodig zijn om uiteindelijk door te kunnen dringen naar de finale. Wie heeft de vorm, de techniek en de juiste dosis gezonde spanning?

Na 38 wedstrijden in twee dagen op twee biljarttafels, aangemoedigd door familie vrienden en toegestroomd publiek waren de twee finalisten bekend.

Titelhouder Piet van Rooij liet zien dat zijn winst van vorig jaar geen toeval was en kon na een mooie reeks wederom aantreden voor de finale. Coming man Ron Buskermolen wist in de poelwedstrijden alle wedstrijden binnen 20 beurten uit te spelen en maakte zo aanspraak op de tweede finaleplek.

De finale, spannend tot de laatste beurt, maar uiteindelijk liet Ron zien dat hij dit jaar de sterkste was en trok de winst naar zich toe.

HWH kijkt terug op een zeer geslaagd Wies van Geijn toernooi. Ron Buskermolen is voor een jaar de trotse eigenaar van de piet Trompbokaal.

Website: biljartvereniginghwh.nl

Cookieinstellingen