Cadans Nederlands Kampioen synchroonzwemmen

Eindhoven – In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion werd dit weekend het NK synchroonzwemmen 2014 gehouden. Synchroonzwemvereniging Cadans uit Beuningen won er de Nederlandse titel bij de wedstrijd voor ploegen.Team
Het seniorenteam van Cadans is een topteam. De sfeer in de groep is fantastisch, de zwemsters zijn bloedfanatiek en de groep heeft aan Lindsay Bosch een geweldige trainster. Dat zorgde ervoor dat het team vol vertrouwen uitzag naar het NK.

NK
Op vrijdagavond vertrok het seniorenteam van Cadans naar Valkenswaard, om de volgende ochtend vroeg paraat te zijn op het NK in Eindhoven. Onder begeleiding van Lindsay Bosch, Milena Thijssen en Lana Polkamp was het team twee volle dagen in het zwemstadion voor het voor hen belangrijkste evenement van het seizoen.

Dag 1
Op zaterdag 18 januari zwom de ploeg van Cadans een technische kür op muziek van Caravan Palace. Het team, bestaande uit Diede Bronkhorst, Sarah van Ekeren, Liza Foppen, Petra Geven, Suzan Ploegmakers, Lotte Tromp, Maud Tromp, Maartje Willems en Chanine Brouwers (reserve), behaalde 72,1667 punten voor de uitvoering en stond daarmee na dag 1 op een voorlopige eerste plaats.

Dag 2
Liza Foppen (Cadans / nationale selectie KNZB) mocht op dag 2 van het NK een topsportplaquette ontvangen voor haar verdiensten op het EJK 2013 in Polen. Bovendien mocht zij samen met haar duetpartner Nienke Grun een demonstratie geven van het nationaal juniorenduet.

Voor het Cadans seniorenteam stond op zondag de vrije kür op het wedstrijdprogramma. De uitvoering werd gezwommen op het nummer ‘Hey (Nah Nah Nah)’. Het publiek was in grote getalen aanwezig en moedigde Cadans luidkeels aan.
De flink vertegenwoordigde achterban van Cadans op de tribune heeft er vast aan bijgedragen dat de senioren straalden en een krachtige, strakke uitvoering lieten zien, die werd beloond met een indrukwekkende score: 74,4833 punten.
Daarmee kwam het puntentotaal voor Cadans op 146,6500 punten en wonnen de Cadanszwemsters de wedstrijd.

Zij mochten gouden medailles in ontvangst nemen en met uitzicht op een volle tribune het Wilhelmus aanhoren.
Het zilver ging naar Widex GZC Donk; het brons naar De Dokkelaers.

Tekst/foto’s: Ineke Klaassen/ Roel Ubels

gkladtvce3zaepyxk9c7whslj

kpxqltcwq7vt7ol166rl8xekl

Cookieinstellingen