Twee titels Marjolein Buis in Italië

Foto:

Marjolein Buis heeft tijdens de Trofeo Della Mole  in Turijn een prima week gehad. De Beuningse rolstoeltennisster won het enkelspel en eiste bovendien de dubbelspelspeltitel op.Enkelspel
In de finale van het enkelspel rekende de als eerste geplaatste Buis af met de Britse nummer twee van de plaatsingslijst, Lucy Shuker. Buis had zeven setpoints nodig om de eerste set te winnen met 7-6. De tweede set werd gedomineerd door Buis en dit resulteerde in een alleszeggende 6-0 overwinning.

Dubbelspel
Ook het dubbelspel werd een prooi voor Buis. Samen met haar tegenstandster uit de enkelspelfinale werd op overtuigende wijze de Frans/Nederlandse combinatie Schoen/ van Chastelet verslagen. Buis/Shuker wonnen met 6-1 6-0.

Marjolein Buis had na afloop lovende woorden voor de organisatie.
“Hoewel ik hier de afgelopen twee jaar niet heb gespeeld, blijft dit een van mijn favoriete toernooien. De organisatie is hier werkelijk voortreffelijk.”

Buis zal nu de komende twee weken in Nederland trainen alvorens naar Amerika te vertrekken voor haar volgende toernooien. De maand september zal vervolgens in het teken staan van een crowdfundingcampagne.
“Op deze manier probeer ik middelen bijeen te krijgen om mijn doelen te verwezenlijken”, aldus de Beuningse nummer zes van de wereld.