Laura Aarts wederom geselecteerd voor Jong Oranje

Foto:

Arjan Vos, bondscoach van de Jong Oranje waterpolodames, heeft de selectie bekendgemaakt voor de Wereld Jeugd Kampioenschappen onder de 18 jaar. Die zijn van 25 tot en met 31 augustus 2014 in Madrid. In deze selectie zit keepster Laura Aarts uit Beuningen (gehurkt links op de foto).Afgelopen vrijdag is het waterpoloteam al vertrokken naar het Hongaarse Dunaujvaros, waar de ploeg ter voorbereiding op het WJK deelnam aan een internationaal toernooi onder 19. De Nederlandse meisjes hebben het toernooi zondag afgesloten met een knappe 13-12 zege op gastland Hongarije. Na de reguliere speeltijd stond het 11-11, daarna nam Jong Oranje de strafworpen beter (2-1).

Beste keepster

Laura Aarts was volgens de website Waterpolo.nl ‘’de gevierde vrouw aan Nederlandse zijde’’. Zij stopte maar liefst vier strafworpen en werd dan ook niet voor niets gekozen tot beste keepster van het toernooi. Nederland eindigde het toernooi als tweede, achter Canada.

Vrijdag vertrekt Laura met de rest van het team naar Madrid voor het WJK. Maandag 25 augustus speelt Nederland haar eerste wedstrijd, dit zal zijn tegen China. De dagen daarna moet Nederland nog de poulewedstrijden spelen tegen Spanje en Puerto Rico. Hieruit zal blijken of zij zich plaatsten voor de kruisfinales. De grote vraag is hier of onze Beuningse waterpoloster ook hier weer gekozen wordt als keepster van het toernooi…

Wil je Laura en haar team volgen op deze toernooien? Houd dan www.waterpolo.nl en twitter.com/waterpolonl in de gaten!

Foto: Photop.nl

Reacties