Hardloopvereniging Beuningen start beginnerscursus

Foto:

Na de ontspanning afgelopen zomer is het weer  tijd voor gezonde inspanning. Maandag 15 september 2014 om 19.00 uur start Hardloopvereniging Beuningen met een beginnerscursus, bij voldoende aanmeldingen start er ook een beginnersgroep op woensdagochtend 17 september 2014.Wat zeg je? Doodlopers? Welnee, hardlopers blijven juist langer gezond.
Twintig jaar lang volgden onderzoekers van de Stanford University School of Medicine duizend 50-plussers. De helft van hen liep regelmatig hard, de andere helft niet. Wat bleek? Van de hardlopers was 15 procent overleden, tegenover 34 procent van de niet-hardlopers. De eerste groep kreeg bovendien gemiddeld zestien jaar later last van ouderdomsklachten. De hard­lopers hadden op hun oude dag niet meer last van gewrichtsklachten en hadden ook niet meer heup- of knieoperaties ondergaan. Hardlopen is dus gezond.
Maar hoe pak je het aan?

ZO DUS:

Hardloopvereniging Beuningen start beginnerscursus :
 
Bij Hardloopvereniging Beuningen wordt veel aandacht besteed aan loopscholing en techniek, maar ook de gezelligheid is minstens zo belangrijk.
Onder leiding van gekwalificeerde trainers kan iedereen hier leren hardlopen van 0 naar 30 minuten. Ook jeugdige lopers zijn van harte welkom.
De training start bij de Tennis Vereniging Ewijk, Blakenplak 53 in Ewijk. Dit is ook het onderkomen van de Hardloopvereniging en vormt een prachtige uitvalsbasis voor alle trainingen.

Aanmelden voor de beginnerscursus kan via www.hardloopverenigingbeuningen.nl onder het kopje ‘’aanmelden’’. Nadere informatie over de hardloopvereniging is ook op deze site te vinden.
Specifieke vragen kunnen ook gemaild worden naar [email protected]