Prima start in beker voor Ewijk B3

Eindelijk was het dan zover, de mannen van Ewijk B3 mochten weer beginnen in een uitwedstrijd tegen Woezik aan het nieuwe voetbalseizoen. Traditioneel begint dat met een drietal KNVB bekerwedstrijden. Ewijk B3 is een nieuw geformeerd team dus zo een eerste wedstrijd is dan altijd bijzonder.Eerste helft (0-3)
Ewijk B3 begon erg goed aan de wedstrijd. Er werd veelvuldig de vrije man gezocht en de mannen lieten de bal het werk doen. Prachtig om te zien. De tegenstander kwam op deze manier weinig aan de bal en als dat gebeurde dan zat de oranje-zwarte brigade er bovenop om de aanval in de kiem te smoren. Na de nodige kansen te hebben gemist was het na ongeveer twintig minuten spelen dan toch raak na mooi combinatiespel over veel schijven: 0-1. Ewijk bleef de bovenliggende partij en na wederom goed combinatievoetbal kon even later de 0-2 worden binnengetikt. Ewijk gaf geen kansen weg en creëerde zelf wel het nodige. Met nog 5 minuten te spelen werd het dan ook 0-3 uit een geplaatst schot van afstand.

Tweede helft (3-5)
Na de rust een onveranderd beeld. Ewijk de betere ploeg, doch Woezik kwam wel beter in het spel. Nadat uit een corner door Ewijk de 0-4 op het scorebord werd gezet, was het Woezik dat vrij snel daarna de 1-4 aantekende uit een afstandschot. Woezik probeerde wat aan te zetten, doch een sterke solo van de aanvoerder zorgde voor de comfortabele 1-5 voorsprong. De laatste 10 minuten was de concentratie bij Ewijk weg en dat greep Woezik aan om eens aan te zetten. In korte tijd scoorden zij 2 keer (3-5), waarna de scheidsrechter na 50 (!!) minuten affloot.

Al met al een prima start van Ewijk B3 in de beker.
Aanstaande zaterdag spelen de jongens hun tweede wedstrijd thuis tegen SCE B2 (aanvang 13.00 uur).

Tekst/foto’s: Maickel Pouwels