Ewijk B3 laat zich kaas van het brood eten

Afgelopen zaterdag moesten de mannen van Ewijk B3 thuis aantreden tegen SCE B2. Aangezien beide teams hun eerste wedstrijd hadden gewonnen, zou de winnaar van vandaag bijna zeker zijn van de knock-out fase in het bekertoernooi.Eerste helft (1-0)
Ewijk ging gelijk goed van start en creëerde direct een tweetal grote kansen die helaas geen doel troffen. Ook SCE deed van zich spreken, maar de verdediging van Ewijk was alert op de inzet. Het goede spel van Ewijk uit de vorige wedstrijd werd prima voortgezet. Dit leverde in de 17e minuut dan ook een prachtig uitgespeeld doelpunt op. De spelverdeler speelde de bal diep op de inlopende spits, die vervolgens de bal binnenkrulde: 1-0.

Niet veel later een zelfde soort aanval, maar deze keer ging de bal over. Aan de andere kant had Ewijk het geluk aan zijn zijde toen SCE tot twee keer toe de lat raakte bij een corner. Voor de rust kreeg Ewijk ook nog drie opgelegde kansen, doch de keeper en de lat stonden Ewijk in de weg. De teams gingen dan ook met een verdiende 1-0 tussenstand voor Ewijk, rusten.

Tweede helft (3-4)

Na de hervatting kreeg Ewijk direct een hele grote kans, doch de spits mikte de bal na een goede actie op de paal. Direct in de tegenstoot was het wel raak aan de andere kant na een slippertje in de Ewijkse defensie: 1-1.

 SCE kwam beter in het spel, doch Ewijk bleef kansen creëren. Tot twee keer toe kreeg de oranje-zwarte brigade de kans om weer op voorsprong te komen, maar het vizier stond niet op scherp. SCE rook de kans en binnen korte tijd scoorden zij maar liefst tweemaal door niet adequaat reageren in de achterhoede van Ewijk: 1-3.

Toen even later een speler van Ewijk met een gele kaart voor 10 minuten naar de kant werd gestuurd leek de wedstrijd gespeeld. Echter, Ewijk zette nogmaals aan en zij scoorden in de rebound nadat eerst de bal op de lat was gemikt: 2-3. Helaas viel de 2-4 voor SCE te snel na deze treffer.

Toch was het slotakkoord voor Ewijk. Met nog vijf minuten te gaan legde de spits af op de rechtsmidden en diens schot trof doel: 3-4. In de laatste vijf minuten kwam Ewijk, ondanks dat zij op dat moment met een man meer speelden (een SCE speler had een gele kaart en dus tijdstraf ontvangen) niet meer tot scoren.

Ewijk heeft zich vandaag de kaas van het brood laten eten. Er werd te slordig met de talrijke kansen omgesprongen terwijl de verdediging een aantal slordigheden kende, welke gelijk werden afgestraft. Het positieve van vandaag is dat dit team absoluut goed kan voetballen. Van deze wedstrijd kan men dan ook weer leren.

Tekst/foto’s Maickel Pouwels