Marion Gerssen andermaal Nederlands Kampioen tijdrijden

Foto:

Wielrennen en met name het tijdrijden is de passie van Marion Gerssen uit Beuningen. Na vele jaren van doorzetten wist ze in 2013 Nederlands kampioen tijdrijden dames bij de vrije renners te behalen. In het afgelopen jaar heeft Marion zich nog meer gespecialiseerd in het tijdrijden. Na diverse mooie prestaties eerder dit jaar nam ze in de afgelopen week deel aan maar liefst 2 Nederlands Kampioenschappen.Op zaterdag 30 augustus nam Marion deel aan het Nederlands Kampioenschap dames van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie te Dronten. Marion kwam uit in de categorie Masters 30+. Tijdens de 30 km lange rit kon ze mooi constant blijven rijden. Met een tijd van 43.16 min en een gemiddelde snelheid van 40.88 wist ze deze tijdrit overtuigend te winnen.

Op zaterdag 6 september nam Marion deel aan het NK tijdrijden vrije renners in een poging om haar titel in de categorie Dames tot 35 jaar Vrije renners te prolongeren. Deze wedstrijd die jaarlijks te Texel wordt verreden is altijd een zware opgave over 28.5 km afstand. Tijdens de eerste helft van de wedstrijd ging het Marion niet naar wens. Na het keerpunt kon ze haar snelheid echter wel goed vasthouden. Het resultaat was ver boven haar eigen verwachting. Ze legde de 28,5 km af in een tijd van 41.14 min wat goed was voor een gemiddelde snelheid van 41.6 km/u. Marion is terecht super tevreden want zo snel is ze op Texel nog nooit gegaan, en hiermee heeft ze haar NK titel bij de vrije renners geprolongeerd !

Zonder twijfel heeft Marion bewezen dit jaar absoluut de beste te zijn in het tijdrijden bij de dames amateurs. Sportprestaties die andere (jeugd)leden van haar wielervereniging JvR de Batauwers ongetwijfeld zal inspireren.

Foto : www.ronaldtimmer.com

Cookieinstellingen