MHCB MB1 op weg naar Super B / landelijke competitie

Misschien kent U ze nog wel de hockeymeisjes B1 van MHC Beuningen. Vorig jaar hebben zij vele acties gehouden om een trainingskamp in Valencia (Spanje) te financieren. Ook dit jaar timmeren ze weer goed aan de weg met als doel het behalen van de landelijke play-offsAfgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Ede B1 op het programma.

Eerste helft (3-0)
Beuningen begon fel aan de eerste helft. Door een verdediging fout van Ede kon Beuningen profiteren en in de eerste minuten scoorden ze al de 1-0. Beuningen bleef veel combineren en was meer aan bal. Al snel volgde de 2-0. Zodra Ede de bal had zat de verdediging van Beuningen er weer flink op en Ede kwam niet tot scoren.
Vanuit een goede diepe bal vanuit de verdediging ontstond een schitterende aanval over diverse spelers waarna de 3-0 werd gescoord. Daarna had Beuningen veel kansen maar ze profiteerde er niet van. Al snel klonk het fluitsignaal.

Tweede helft (6-0)
Ook in de tweede helft was Beuningen sterk en zetten veel druk.
Al snel kreeg Beuningen een strafcorner en daaruit volgde 4-0. Daarna zette Beuningen Ede nog meer onder druk en toen viel er nog een prachtig velddoelpunt 5-0. Beuningen ging fel door en haalde weer een strafcorner en weer was het raak 6-0. Vlak daarna was de wedstrijd al weer afgelopen. Door de goede inzet en samenspel wist Beuningen te winnen van Ede.

Volgende week zaterdag de spannende wedstrijd tegen Nijmegen Meisjes B1.

Tekst/Foto’s: Judy Rozemarijn/Wil Kuijpers