Ewijk B1 bekert verder ondanks verlies

De gasten van vv Arnhemia waren maar met één doel de Waal overgestoken en dat was winnen met 7 doelpunten verschil zodat ze  eerste zouden worden in de poule.Eerste helft (0-3)
Arnhemia begon het duel scherp en fel. De jongens van Ewijk hadden hier geen antwoord op, ze werden totaal overrompeld en kwamen niet aan voetballen toe. Al na 7 minuten speelde de spits van Arnhemia zich vrij en kon vanaf 16 meter de bal binnen schieten, 0-1. In de 14e minuut was het opnieuw raak. Slecht uitverdedigen zorgde ervoor dat de rechterspits net buiten de 16 meter lijn kon uithalen, 0-2. Ewijk kende een aantal  lichte blessures waardoor er al vrij snel posities omgezet moesten worden, ook dit kwam het spel niet ten goede. In de 26e minuut werd simpel balverlies geleden en scoorden de gasten uit Arnhem de 0-3. Tot aan de rust bleef Arnhemia aandringen maar kwam niet meer tot scoren.

Tweede helft (1-3)

Ewijk kwam met een betere instelling de kleedkamer uit. Men kreeg meer vat op de lange ballen van de tegenstander en mede doordat de tegenstander met 10 man kwam te staan na een gele kaart wegens natrappen, kwamen de mannen van Ewijk meer aan voetballen toe. Er werden meer duels gewonnen en men probeerde met steekballen de verdediging van Arnhemia te verslaan. Dit resulteerde in de 55e minuut in een prachtige uitbraak maar op advies van de grensrechter werd er gefloten voor buitenspel.
Vijf minuten later was het wel raak. Een prachtige steekbal vanuit het middenveld zorgde ervoor dat de rechtsbuiten van Ewijk door kon lopen richting de keeper die verslagen werd met een prachtige boogbal in de verre hoek, 1-3.
Dit doelpunt zorgde er direct voor dat Arnhemia er niet meer in geloofde. De wedstrijd hobbelde voort zonder grote kansen van beide teams. Door dit resultaat werd Ewijk eerste in de poule en bekert dus verder.

“Deze wedstrijd gebruiken om te leren maar verder snel vergeten” was de conclusie van de trainer.
Volgende week begint voor de B1 de competitie in de 2e klas tegen en in Brakkenstein.

Tekst/foto’s: Marco Kropman/ Marco Kropman en Claudia Berkenhagen