It’s all about teamwork

Voor de laatste poulewedstrijd in de beker trad Ewijk B3 afgelopen zaterdag aan tegen SV Nijmegen B1. Nijmegen is een fysiek sterke ploeg die het technisch ook prima voor elkaar heeft.Eerste helft (0-1)
De jonge Ewijkse ploeg begon prima aan de wedstrijd en stond zijn mannetje. De wedstrijd ging de eerste 25 minuten redelijk gelijk op zonder echt grote kansen aan beide zijden. Gedurende de eerste periode was sprake van een taktisch spelletje en aftasten. Ewijk schudde als eerste de schroom van zich af en een aanvaller kon na een fout in de Nijmeegse defensie richting doel. Helaas kwam de bal voor zijn verkeerde been en miste het schot daardoor kracht en precisie. Ewijk voerde de druk op de tegenstander op en Nijmegen kwam hier niet onder uit. Na een gemiste kans aan Ewijkse zijde, mocht Ewijk in de 34e minuut een corner nemen. Nijmegen kreeg de bal niet weg en de afvallende bal werd vervolgens half volley binnengeschoten: 0-1. Zo vlak voor rust een prima moment om te scoren.

Tweede helft (0-1)
In de rust is er door de coaches bewust niet gewisseld om de organisatie, die goed stond, niet gelijk te ontwrichten. Vrij snel na de hervatting kreeg Ewijk een goede kans, doch het vizier stond niet op scherp. In deze tweede helft had Ewijk duidelijk overwicht en kregen ze ook goede kansen. Een eerste grote kans was voor de centrale verdediger die uit stand de bal snoeihard naast het doel plaatste. Niet veel later miste de spits de bal op een haar na een goed genomen vrije trap. De Ewijkse jongens waren goed georganiseerd aan het voetballen en traden op als een echt team.
Halverwege de tweede helft kreeg Nijmegen de eerste grote kans, doch de Ewijkse goalie pareerde het schot prima. Nijmegen posteerde hierna een extra man op het middenveld om een doelpunt te forceren. De druk op Ewijk nam toen wel toe, maar team Ewijk vocht als leeuwen. Het was dan ook Ewijk dat wederom een grote doelkans kreeg, doch helaas werd het schot gekeerd en stond een aanvaller bij de rebound buitenspel. Doordat Nijmegen achterin 1 op 1 speelde, gaf dit de Ewijkse aanvallers nog meer ruimte. In de laatste tien minuten creëerde Ewijk ook nog een aantal kansen doch het vizier van de jongens stond niet op scherp.

Al met al een prachtige teamprestatie van Ewijk vandaag. Zoals de titel al zegt: “It’s all about teamwork”. De jongens vochten vandaag voor elkaar hetgeen geweldig was om te zien. Als ze beter waren omgesprongen met de talrijke kansen, dan was de score een stuk hoger uitgevallen. Dat is in elk geval iets waar het team aan kan werken.

Omdat SCE B2 met ruime cijfers heeft gewonnen van Woezik B3 zijn de jongens 2e geworden in de bekerpoule en hierdoor uitgeschakeld. Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma.
Ewijk B3 speelt dan om 10.45 uur de uitwedstrijd tegen Beuningse Boys B3.

Tekst/Foto’s: Maickel Pouwels