Beuningse Boys nipt onderuit tegen DIO’30

Nadat vorige week de competitie nog werd geopend met een gelijkspel bij Jonge Kracht, stond zondag de eerste thuiswedstrijd tegen streekgenoot DIO’30 uit Druten op het programma.Eerste helft (1-1)
Direct na de aftrap is het DIO’30 dat een overwicht probeert te creëren maar Beuningse Boys raakt hier niet door van slag en weet de aanvallen van DIO’30 af te slaan.  Sterker nog het is Beuningse Boys dat op een 1-0 voorsprong komt als Roy van Ewijk goed wordt bedient en zodoende de bal binnen kan tikken. Gesterkt door de voorsprong is het Beuningse Boys dat een goede mogelijkheid krijgt op de 2-0 maar helaas weet de keeper deze te voorkomen. Aan de andere kant is het DIO’30 dat alleen gevaarlijk is met een corner maar deze wordt door alles en iedereen gemist. Toch valt voor de rust nog de 1-1 als de spits uit een vrije trap raak weet te koppen. Gezien het spelbeeld een terechte tussenstand.

Tweede helft (1-2)
 In de tweede helft is het DIO’30 dat aandringt maar doen De Boys hier zeker niet voor onder en kan het doelpunt aan beide kanten binnen vallen. Jammer genoeg voor Beuningen is het DIO’30 dat na een kleine 70 minuten het net weet te vinden als de spits opnieuw na een vrije trap weet te scoren. Hierna zijn het De Boys die opzoek gaan naar de verdiende gelijkmaker maar helaas staat na 90 minuten een 1-2 uitslag op het scorebord.

Gezien de gehele wedstrijd was een puntendeling meer dan terecht geweest. De Boys kunnen met opgeheven hoofd werken naar de volgende wedstrijd. Aanstaande zondag wacht dan ook BVC’12 in Beek. De aftrap is om 14.30 uur.

Tekst: Niels Eggenhuizen