Verlies eerste competitiewedstrijd een teleurstelling

In een saaie wedstrijd heeft de B1 van VV Ewijk de eerste speelronde met een verlies afgesloten. Uit tegen Brakkenstein werd het 2-1 voor de thuisclub.Eerste helft (1-1)
Beide ploegen waren de eerste wedstrijd wat nerveus, daardoor was het spel rommelig en werden er veel fouten gemaakt.
Toch kreeg Ewijk in de derde minuut een dot van een kans in een één op één situatie met de keeper maar deze kans werd gemist. De handelingssnelheid was te laag. Ewijk bleef wel aandringen en kreeg nog een paar kansen.
Brakkenstein werd feller en zij wonnen de duels waardoor de thuisclub ook zijn kansen kreeg.
Het was toch Ewijk die in de 35ste  minuut scoorde.
Na goed doorgaan van een Ewijk speler, die tegen de keeper aanschoot, en het alert reageren van een medespeler kon de bal worden ingetikt en kwam Ewijk met 0-1 voor te staan.
Het spel werd van beide kanten slechter.
Brakkenstein kwam echter in de 41ste minuut met een afstandsschot op 1-1 te staan na slap uitverdedigen van Ewijk.

Tweede helft (2-1)
Ewijk begon de tweede helft sterk, maar er viel snel een gele kaart voor Ewijk waardoor er met 10 spelers verder gevoetbald moest worden.
De spelers reageerden hier goed op door posities onderling te schuiven.
Tot de 66ste minuut gebeurde er niet veel.
In de 67ste minuut kreeg Ewijk een ingooi op de helft van Brakkenstein maar door balverlies, snel handelen van een Brakkensteinspeler en een loopactie van eigen helft scoorde deze de 2-1 voor de thuisclub.  Het vervolg van de wedstrijd gaf weinig spanning en ging het spel op en neer.

Het verlies was en is een teleurstelling.
Ondanks het verlies mag Ewijk, met allemaal 1ste jaars spelers (op 1 na), trots zijn op hoe er door de groep getraind en gevoetbald wordt.

Het team pakt zijn leermomenten uit deze wedstrijd en stoomt zich klaar voor de volgende wedstrijd!

Tekst /Foto’s: Een fanatieke supporter/René Jansen