Ewijk B1 declasseert Beuningse Boys B2

De streekderby tussen de buren Beuningse Boys en Ewijk is altijd beladen en zaterdagochtend op het sportpark van de Beuningse Boys was dat niet veel anders.De B2 van de Beuningse Boys ontving Ewijk B1. Saillant detail was natuurlijk dat bij Ewijk liefst 9 spelers speelden die ooit voor de Boys waren uitgekomen. Vorig jaar hadden zij echter het rood wit ingeruild voor de mooie oranje kleuren van Ewijk.

Hooggespannen waren de verwachtingen van Ewijk. Het was niet zozeer de vraag of ze zouden winnen, maar was het verwachtingspatroon meer in de trand van hoeveel ze zouden winnen. Vooraf aan de wedstrijd werd dit door vele supporters van Beuningse Boys onderschreven. Nee tegen Ewijk hadden de Boys niet veel te zoeken.

Op de eerste 10 minuten na bleek de voorspellende waarde van de BB supporters erg groot te zijn. Het was eigenlijk voor Ewijk de gehele wedstrijd een “walk in the BB park”. Dat het uiteindelijk na afloop slechts 2-1 voor Ewijk was geworden mag gerust een mirakel worden genoemd. Legio kansen werden niet verzilverd en zelfs met 9 man (eigenlijk 8 man en een jonge dame) bleek Ewijk op het einde de nog veel betere ploeg.
Ofschoon Ewijk bij vlagen toch onder zijn kunnen speelde genoten de vele supporters toch van het verzorgde spel van Ewijk. De scheidsrechter voelde dit haarfijn aan en besloot tot een toegift van deze masterclass door de fans te trakteren op ruim 10 minuten blessuretijd.
Na afloop toch enige berusting want van een eclatante overwinning was weliswaar geen sprake, maar van een declassering des te meer.

Tekst/foto’s: Ivo Beumer/ René Jansen