Ewijk B1 wint van Beuningse Boys B2

Afgelopen zaterdag speelden de Beuningse Boys B2 en Ewijk B1 een beladen streekderby op het sportpark van de Boys.
De beladenheid zat hem niet alleen in de sportieve rivaliteit tussen de beide clubs, maar ook ik het feit dat en aantal Beuningse spelers dit seizoen het rood-witte tenue hadden ingeruild voor het oranje zwart van Ewijk.Eerste helft (1-2)

Het was een echte derby. De spanning was van de gezichten af te lezen. Natuurlijk wilden beide teams winnen.
De verwachtingen bij Ewijk waren hooggespannen en het was voor de Ewijkenaren niet zozeer de vraag of ze zouden winnen, maar met hoeveel ze zouden winnen.
Het was duidelijk dat er veel op het spel stond.

Het eerste kwartier ging het gelijk op.
De keeper van Beuningen trapte helaas wat ongelukkig uit naar een speler van Ewijk en die kon deze kans makkelijk afmaken.
Beuningen was even van slag maar herpakte zich. De druk op het doel van Ewijk nam toe. Toch was het Ewijk weer die vanuit een prima aanval toch makkelijk de 0-2 kon maken.

Het spel werd daarop van beide kanten wat feller, bij een Beuningse aanval werd een speler in het strafschopgebied neergehaald. De wat haastig genomen penalty werd gemist.
Vlak voor de rust maakte de speler het goed door alsnog de aansluitingstreffer te maken (1-2).

Tweede helft (1-2)

In de tweede helft kreeg Beuningen meer grip op het spel, maar echte grote kansen konden niet worden gecreëerd. Het was Ewijk dat de wedstrijd controleerde en zelfs ook nog een aantal kansen miste.
Door de spanning werd het spel steeds feller en moest de scheidsrechter helaas een aantal keren een kaart trekken. Het lukte Beuningen in de laatste minuten niet meer tegen 9 spelers van Ewijk te scoren en dus bleef de stand op 1-2 steken.

De toeschouwers hebben kunnen genieten van een leuke wedstrijd op het scherpst van de snede, met goed verzorgd spel en legio kansen
. Na afloop heerste bij Ewijk toch enige berusting want van een vooraf ingeschatte eclatante overwinning was weliswaar geen sprake, maar de ploeg heeft laten zien dat zij goed kunnen voetballen ongeacht het tenue dat ze dragen…..

Met dank aan de leiders van beide elftallen.

Tekst/foto’s: Ivo Beumer/Rene Jansen (VV Ewijk) en Wil Kuijpers (VV Beuningse Boys)