Geen succes voor Buis in Australië

Foto:

De Beuningse rolstoeltennister Marjolein buis nam afgelopen week voor de vierde keer deel aan de Australiën Open.Enkelspel
In het enkelspel had ze een zware loting doordat ze meteen uit moest komen tegen de als nummer twee geplaatste Japanse Yui Kamiji. Waar Buis tijdens de trainingen iedereen alle hoeken van de baan laat zien, kon ze dit tijdens deze wedstrijd helaas niet waarmaken. Ze verloor dan ook met 1-6 4-6.

Dubbelspel
In het dubbelspel kwam ze uit samen met de Nederlandse Jiske Griffioen. In de kwartfinale namen zij het op tegen de Nederlandse Sharon Walraven en de Engelse Lucy Shuker. Na een moeizame start van Buis werd deze partij, mede door sterk spel van Griffioen, met 6-3 6-1 gewonnen.

In de finale was de tegenstander het als eerste geplaatste koppel Yiu Kamiji (Japan) en Jordanne Whiley (Engeland). Na een spannende wedstrijd ging de overwinning uiteindelijk in drie sets naar Kamiji/Whiley 2-6, 7-6, 2-6.

Buis: “Na een zwakke start kwamen we in de tweede set goed terug. Helaas had ik veel last van een blessure aan mijn heup, waardoor ik mijn niveau niet kon halen. Dat hadden we wel nodig om te kunnen winnen, want Yui en Jordanne stonden sterk te spelen. Deze keer moesten we dus genoegen nemen met de tweede plaats.”

 Meer informatie kunt u vinden op www.marjoleinbuis.nl.