Straat- en trottoirkolken vaker gereinigd

Foto:

In de gemeente Beuningen worden de straat- en trottoirkolken één maal per jaar gereinigd. Door de kolken op tijd te reinigen wordt het rioolstelsel minder belast met afvoerend straatvuil. Als de zand- /slibvang van de kolken vol zit, belemmert dit de afvoer van hemelwater en ontstaat overlast in de vorm van water op straat. Het college van B&W stelt voor om de kolken twee maal per jaar schoon te gaan maken.

Hoe vaak de wegen geveegd worden bepaalt mede hoeveel de kolken vervuild raken. 
De afgelopen jaren werd niet meer op vastgestelde veegrondes geveegd maar op beeld. Dit wilt zeggen, als het voor het oog nodig is. Hierdoor is het aantal veegrondes het afgelopen jaar verminderd. Dat in combinatie met de steeds groter wordende hoeveelheden neerslag veroorzaakt sneller overlast van water op straat. Om de overlast te verminderen is het voorstel om de kolken niet één maar twee maal per jaar te reinigen.
De werkzaamheden ten aanzien van het reinigen van de kolken wordt gezamenlijk met omliggende gemeenten aanbesteed in een Europese aanbesteding voor 3 jaar. Het werk wordt gegund aan de laagste prijs. De gemeenten hebben hiermee als doel om voordeel te behalen in de kosten.
Cookieinstellingen