Mark Willems loopt Zevenheuvelen binnen het uur

De 3e Zevenheuvelenloop werd dit jaar onder natte omstandigheden gelopen. Bleef het op de zaterdag nog bijna helemaal droog, op zondag regende het onafgebroken.Zevenheuvelen nacht
Op zaterdag liepen er zo’n 25 leden mee op de 7 km die om 19:00 uur startte.
Daarvan was Eric Sanders de snelste loper van HVB. Na 35 minuten en 13 seconden was hij binnen. Snelste dame bij HVB  werd Carolien van Domburg met een tijd van 37.45.

Zevenheuvelenloop

De meeste lopers kiezen echter de 15 km op zondag. Zij kijken daar maanden naar uit.
Door de trainers/coördinatoren werd een speciaal programma opgezet om de lopers optimaal voor te bereiden. Met kracht- en heuvel training werd in september al de basis gelegd.

Beste mannelijke lopers
Ook dit jaar slaagde slechts één loper van HVB erin om onder het uur te komen.
Mark Willems uit Ewijk bleef met 55.48 alle andere HVb-ers ruim voor, maar kwam toch nog 15 seconden te kort om het clubrecord te verbeteren.
De meest in het oog springende tijd liep Chris Kersten. Vorig jaar liep hij nog 1.22.35 nu legde hij de afstand af in maar liefst 18 minuten sneller met 64.35.
Volgend jaar moet hij ook onder het uur kunnen finishen.
Ook 60-plussers Johan Hamelink met 69.13 en Onno Geenen met een Persoonlijk Record van 71.38 waren prima op dreef.

Snelste dames
Bij de dames was het nu eens niet Tonny Peer, maar was Cindy van Dreumel de snelste dame van HVB met 79.39. Daarmee bleef ze aanstormend talent Manon Gieling net voor. Manon bleef met 79.59 net onder 80 minuten, direct gevolgd door ex-bestuurslid  Annemiek van de Bogaard, die 80 minuten en 9 seconden nodig had.

Na de loop kon iedereen nakaarten in het Atelier van het Oud Burger Gasthuis.
Overige uitslagen staan op de site van de Zevenheuvelloop.

Cookieinstellingen