21 november 2014: 4e Nationale Dag van de Plastische Chirurgie

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en de afdeling Plastische Chirurgie van het Radboudumc bieden op vrijdag 21 november aanstaande een uniek kijkje achter de schermen van de plastische chirurgie tijdens de 4e nationale Dag van de Plastische Chirurgie. Centraal thema is dit jaar Vetgaaf. Iedereen die kennis wil maken met de vele gezichten van plastische chirurgie is van harte welkom. 

CWZ
Om de veelzijdigheid van het specialisme te laten zien, organiseert CWZ een open dag met verschillende activiteiten. Een speeddate met de plastisch chirurg, informatie en beelden over hergebruik van eigen lichaamsvet bij borstreconstructie en borstvergroting en informatie over pols- en handchirurgie. De open dag is in Sanadome tussen 10.00 en 14.00 uur.
Radboudumc
Bij plastische chirurgie denken de meeste mensen aan cosmetische operaties zoals liposuctie of facelifts. Dit is echter maar een klein deel van wat plastische chirurgie inhoudt. Plastische chirurgie gaat bijvoorbeeld ook over het herstel van het lichaamsoppervlak na tumorchirurgie of na een ongeval. En over reconstructie van de normale vorm en functie bij aangeboren afwijkingen zoals een gespleten lip, aandoeningen van de bloedvaten of misvormingen van de schedel. Naast het herstel van vorm en functie is de esthetiek ook bij reconstructieve ingrepen belangrijk. “Het is van groot belang dat mensen weten wat een plastisch chirurg voor patiënten kan betekenen”, aldus professor Dietmar Ulrich, hoofd van de afdeling Plastische Chirurgie in het Radboudumc.
n. 
Cookieinstellingen