Geen succes voor Buis op Roland Garros

Foto: Marjolein Buis

Voor de Beuningse rolstoeltennisster Marjolein Buis is het tweede Grand Slam toernooi van het jaar op een teleurstelling uitgelopen. In het enkelspel had de ongeplaatste Buis weinig geluk met de loting en trof de vrouw in vorm Aniek van Koot. In een wedstrijd met veel fouten van beide kanten trok Buis aan het kortste eind tegen de nummer 3 van de wereld: 2/6 4/6.

In het dubbelspel trad Buis aan met de Duitse Sabine Ellerbrock. Tegen het Nederlandse koppel Van Koot/ Griffioen werd weliswaar de eerste set gewonnen (6/3), maar kon er daarna niet worden doorgedrukt. Met name aan het begin van de tweede set lieten Buis en Ellerbrock te veel gamepoints liggen om definitief afstand te nemen van de latere toernooiwinnaars.

De teleurstelling voor Buis was groot: ‘Graag had ik hier mijn goede voorbereiding met onder andere een toernooiwinst in Israël beloond zien worden, maar het mocht niet lukken. Behalve veel euro’s laat ik hier ook veel punten liggen in de strijd om kwalificatie voor Rio de Janeiro.’ Maar Buis zou Buis niet zijn als ze niet direct de volgende uitdaging aanpakt. Momenteel zit ze in Korea om alsnog de nodige punten te vergaren voor de plaatsing voor de Paralympische Spelen.

Kijk voor meer informatie op www.marjoleinbuis.nl.

Lees ook:

Toernooiwinst voor Buis

 

Cookieinstellingen