Tweede Grand Slamtitel Buis

Foto: Marjolein Buis

Tijdens de Australian Open in Melbourne heeft de Beuningse rolstoeltennisster Marjolein Buis haar tweede Grand Slamtitel veroverd. Samen met de Japanse Yui Kamiji denderde Buis in de finale van het damesdubbelspel over landgenoten en topfavorieten Aniek van Koot en Jiske Griffoen: 6/2 6/2. Het als tweede geplaatste Nederlands/Japanse duo pakte zo hun eerste grote gezamenlijke zege.

In het enkelspel reikte Buis, ongeplaatst, tot de halve finales. Na een boeiende kwartfinale met een 3-sets overwinning op de nummer 5 van de wereld JordanneWhiley uit Engeland, moest de Beuningse mondiale nummer 6 het afleggen tegen de latere winnares Jiske Griffioen.

“Ik had een offday tijdens de halve finales, maar kwam gelukkig zeer sterk terug in de dubbelspel finale, aldus Marjolein Buis, ‘Maar met twee titels (de titel van twee weken terug erbij gerekend) en een halve finaleplaats is mijn Paralympisch jaar natuurlijk fantastisch gestart. Met veel vertrouwen kijk ik uit naar de rest van het seizoen!’

Buis gunt zich nu twee weken rust. Medio februari vliegt ze naar Amerika om daar een drietal toernooien af te werken, waaronder het Pensacola Open, dat ze in 2013 op haar naam schreef. Voor meer informatie, zie www.marjoleinbuis.nl.

Lees ook:

Reacties

article
48488
Tweede Grand Slamtitel Buis
Tijdens de Australian Open in Melbourne heeft de Beuningse rolstoeltennisster Marjolein Buis haar tweede Grand
https://beuningen.nieuws.nl/sport/20160130/tweede-grand-slamtitel-buis/
2016-01-30T17:25:07+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2016/01/30162507/Tweede-Grand-Slamtitel-Buis.jpg
Sport