Open Dag bij Speijers Sports

Foto: Speijers Sports

In samenwerking met Marjolein Buis organiseert Speijers Sports een open dag in het fitnesscentrum in Beuningen. Op zondag 7 mei kan door mensen met een fysieke beperking deelgenomen worden aan een open training, om zo de mogelijkheden van het fitnesscentrum te ervaren.

Marjolein Buis, winnares van Paralympisch goud en zilver in het rolstoeltennis, hoopt tijdens de open dag mensen met een beperking te laten zien hoeveel mogelijkheden fitness biedt. Volgens haar hebben mensen soms een verkeerd beeld bij fitness. “Veel mensen denken bij fitness aan kleerkasten en afgetrainde meiden, maar in de sportschool is er veel meer mogelijk dan je denkt en er is op elk niveau en voor elk lichaam een geschikt programma samen te stellen. Je stelt je eigen doelen en traint op een manier die bij jou past.”

Marjolein begrijpt als geen ander dat je een drempel over moet om te gaan sporten, als je een lichamelijke beperking hebt. “Het kan een confrontatie met je beperkingen betekenen. Je ziet om je heen mensen oefeningen doen die jij misschien nooit zult kunnen uitvoeren. En wellicht ben je niet blij met het vergroeide lijf dat je in de spiegel ziet. Maar het sporten laat je juist ook een andere kant van je lichaam ervaren. Door het trainen word je sterker en krijg je een betere conditie en dat geeft een enorme kick. Je gaat je grenzen verleggen. Je soms moeilijke lichaam is dan geen last, maar zorgt voor een positieve ervaring. Buiten dat, levert het je leuke sociale contacten op. Genoeg redenen dus om te komen trainen!”

Bij Speijers Sports kun je deelnemen aan groepslessen, maar ook een individueel programma volgen. Dat kan perfect afgestemd worden op jouw mogelijkheden, of je beperkingen nu tijdelijk of permanent zijn. Marjolein vertelt: “Ik zit zelf in een rolstoel en niemand kijkt er bij Speijers Sports raar van op dat ik net zo fanatiek kan trainen als ieder ander. Het werkt ook motiverend richting andere sporters. Je enkel kneuzen of je arm breken is geen excuus om niet te komen sporten: je hebt gezien dat ik kan trainen, dus waarom zou jij thuis blijven bij een blessure? Ik zie dan ook vaker mensen met krukken of met een ingegipste arm bij Speijers.”

Sinds augustus zit het fitnesscentrum in een nieuw pand met een aangepast toilet en douche voor rolstoelgebruikers. “We hebben alleen nog geen speciale voorzieningen voor mensen met een visuele beperking”, vertelt Marjolein, “maar, als iemand zich meldt en er behoefte aan heeft, plak ik eigenhandig brailleaanduidingen op alle dumbbells”.

Het enthousiaste team verwelkomt je graag op zondag 7 mei aan het Aalsterveld 70a in Beuningen tijdens de open training van 13.00 tot 14.00 uur. Hiervoor dien je je aan te melden, door een e-mail te sturen naar [email protected].

Voor meer informatie kunt u terecht op www.speijerssports.nl en www.facebook.com/speijerssports.

Cookieinstellingen