Roda’28 wint ook de thuis wedstrijd tegen Ewijk

Na eerst in november de heen wedstrijd in Ewijk met 4 – 2 gewonnen te hebben, klopt Roda’28 ook thuis Ewijk met 3 – 1.

Roda’28 was de 1ste helft heer en meester en speelde goed voetbal, beide teams lieten elkaar voetballen en Roda’28 wist vanaf de 1e minuut enkele goede kansen te creëren. Al in de 1e minuut was er een kans voor Marijn van Kraay, in de 2e minuut een kans voor Pim Tromp na een perfecte pass van Bob Stevens. In de 6e minuut kopte Bob de bal in de kruising, maar Ewijk keeper Jan Cobussen was daar ook en bokste de bal corner. In de 8e minuut was er een schot van Pim Tromp op de lat, waarbij Jan kansloos was geweest, wanneer de bal iets lager was geschoten.

In de 29e minuut legt Roda’28 keeper Martijn Teuwsen de bal diep bij Marijn van Kraaij, die via een slimme overstap de bal voorbij laat gaan, speelt zijn tegenstander uit, legt breed op Bob Stevens, die een pass geeft naar de diep sprintende Pim Tromp, Pim geeft uiteindelijk een afgemeten voorzet naar Marijn van Kraaij, die beheerst de verdiende 1 – 0 voorsprong op het nieuwe elektronische scorebord zet. Jl zaterdag tijdens de NL Doet 2018 dag is op het hoofdveld het nieuwe elektronische scorebord in bedrijf genomen. Onder regie van de Roda’28 sponsorclub hebben 2 bedrijven, te weten Driessen Appendages, gestationeerd in Millingen ad Rijn en HVB Technisch Advies en Uitvoering, gestationeerd aan de Plakstraat te Winssen, dit scorebord gesponsord en mede geplaatst bij Roda’28. Wij als vereniging Roda’28 danken beide sponsors van harte voor dit gebaar en uiteindelijk zijn we trots met deze uitbreiding op ons sportpark de Boshof.

In de 32e minuut is er wederom een snelle aanval van Roda’28, waarbij de bal op rechts bij Bob Stevens terecht komt, die ziet Pim Tromp bij de 2e paal in de hoek van het strafschopgebied vrij staan. Bob geeft een perfecte voorzet en Pim schiet de bal direct uit de lucht met een halve omhaal feilloos in het doel, keeper Jan Cobussen was gewoon kansloos bij dit voortreffelijke doelpunt.

Ewijk probeerde wel aanvallend te voetballen, maar de Roda’28 defensie en middenveld stonden hun mannetje en gaven Ewijk geen gelegenheid om in hun spel te komen.

In de 35e minuut neemt Niek van Gemert vanaf rechts een vrije trap, Nick Janssen loopt goed de vrije ruimte in, komt alleen voor de keeper, maar helaas raakt de bal niet goed, waardoor deze kans over het Ewijk doel gaat.

In de 43e minuut weet Marijn van Kraaij net buiten het strafschopgebied een mislukte uittrap van Jan Cobussen te onderscheppen, Marijn controleert de bal, geeft een breedtepass naar de inkomende Niek van Gemert, die beheerst de 3 – 0 voorsprong binnen tikt.

Met deze stand wordt er gerust en de vele toeschouwers hebben kunnen genieten van een van Roda’28 kant goede 1ste helft.

Na rust probeert Ewijk met enkele wissels het tij te keren, ze zijn wel wat sterker, maar echte gevaarlijke kansen hebben ze niet kunnen creëren of Roda’28 keeper Martijn Teuwsen had een goed antwoord op deze aanval.

In de 66e minuut krijgt Ewijk een vrije trap halverwege de Roda speelhelft, de snel genomen vrije trap wordt door Ewijk spits Koen de Waal prima binnen gekopt. Deze treffer gaf Ewijk weer wat moed om de aansluiting te vinden, maar de Roda’28 defensie stond goed als verdediging en uiteindelijk werd 3 – 1 de eindstand.

Gezien de uitslagen van de andere wedstrijden zijn er in feite op dit moment nog 3 teams die aanspraak kunnen maken op de titel, dit zijn SCE, Krayenhoff en Roda’28. Ook zijn deze 3 teams zijn nog in strijd voor de winst in de 2e periode. As zondag wordt de laatste wedstrijdronde gespeeld in deze 2e periode. Het toeval wil dat as zondag Roda’28 op bezoek gaat bij Krayenhoff, dit wordt dus een spannende ontknoping, waarbij Roda’28 wel reeds de 1e periode titel binnengehaald heeft en dus verzekert is van nacompetitie. SCE heeft 4 punten minder dan Krayenhoff, maar nog 2 inhaalwedstrijden tegoed, waarvan 1 tegen Roda’28.

We kijken uit naar de wedstrijd voor as zondag en rekenen erop dat veel Roda’28 supporters ons zullen begeleiden naar Nijmegen.