MHCB MB1 voert de druk op in strijd om kampioenschap

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover in Beuningen. De koploper Mezen kwam op bezoek voor de strijd tegen de naaste – en enige – belager MHCB MB1.

De meiden van MHCB zijn al weken in goede doen en waren er helemaal klaar voor. Alleen een overwinning zou de kans op een kampioenschap in leven houden. Elk ander resultaat zou betekenen dat Mezen kampioen was. MHCB schoot uit de startblokken en zette gelijk druk maar het was Mezen die na een mooie aanval de score opende. Dit hield niet lang stand en een paar minuten later was het al weer 1-1.

Dit bleek ook de ruststand na een helft waarbij de teams goed aan elkaar gewaagd waren. Na de rust was daar echter geen sprake meer van en gaf MHCB duidelijk aan dat het kampioen wil worden. Met meerdere velddoelpunten én nog een succesvolle strafcorner werd de koploper met 5-1 aan de kant gezet.

Een klinkende overwinning waardoor de laatste speelronde nog bol van de spanning staat. Met twee punten achterstand maar wel een veel beter doelsaldo mag Mezen a.s. zaterdag geen steek laten vallen.Goor heeft zaterdag verloren, de tweede plaats is verzekerd.

Allereerst zal MHCB proberen de druk op te voeren in een uitwedstrijd in Goor en een paar uur later treedt Mezen aan in een thuiswedstrijd tegen Nijmegen. Hopelijk doet Nijmegen haar sportieve plicht. Spanning verzekerd!