RODA ’28 dient promotieverzoek in

Foto: Roda 28

RODA ’28 heeft voor het eerste elftal een verzoek voor promotie naar de derde klasse ingediend. De club wil na een uitstekend seizoen in de top van de vierde klasse hogerop en zou graag de strijd aangaan met rivalen VV Ewijk en Beuningse Boys. Ook concurrent SC Millingen is klaar voor de derde klasse en heeft heeft deze promotie aangevraagd. Millingen ‘eindigde’ bovenaan in de 4e klasse E maar speelde een wedstrijd meer dan RODA, dat minder verliespunten heeft. RODA kroonde zichzelf al tot periodekampioen en stond na één volledige speelronde aan kop.

Deze ‘uitzonderlijke’ mogelijkheid is door de KNVB geboden aan alle teams uitkomend in categorie A, nadat eind maart besloten werd alle competities vroegtijdig te beëindigen en aan het eind van het seizoen geen promotie en degradatie toe te passen. Door clubs die verdwijnen, fuseren of van speeldag (zaterdag/zondag) veranderen ontstaan er ‘vacatures’ in verschillende competities.

Tot 1 juni kunnen clubs promotie/degradatie aanvragen, daarna zal de KNVB zich gaan buigen over de verzoeken en een besluit nemen.

Reacties