Speijers Sports: “Liever roest dan faillissement”

Foto:

Beuningen – Sinds vandaag is het bij sportschool Speijers Sports uit Beuningen weer mogelijk om te sporten. Buiten weliswaar, want sportscholen moeten technisch gezien tot 1 september gesloten blijven. Omdat het voor sportschoolhouders onmogelijk is om tot die tijd stil te blijven zitten, kijkt iedereen ijverig naar wat er wel mag, om faillissement te voorkomen. De oplossing: je hele inboedel naar buiten verplaatsen.

“We beschikten al over 250m2 buitensportterrein, wat al meer is dan de meeste sportscholen hebben. Dat was echter verre van genoeg om al onze leden op kwijt te kunnen, laat staan met 1,5 meter afstand,” aldus Remo Speijers van Speijers Sports. Daarom besloot Speijers een groot hek om zijn parkeerterrein te zetten, grasmatten neer te leggen en een waanzinnig nood-buitenterrein te realiseren voor zijn leden. Het nieuwe buitenplein telt ruim 1000m2 waarop het voor alle leden mogelijk is om voldoende onderlinge afstand te houden.

“Om ervoor te zorgen dat er niet teveel mensen tegelijk komen trainen, werken we vanaf nu met timeslots van 1,5 uur waarop je je verplicht moet inschrijven. Zomaar binnen komen lopen gaat voorlopig dus even niet,” zegt Speijers.

Wat betreft hygiëne legt Remo de verantwoordelijkheid bij de leden zelf. Overal op het terrein staan “poetsstationnetjes” waar de sporters gebruik van kunnen maken en attributen dienen voor en na gebruik door de leden zelf gereinigd te worden. “Als iedereen een beetje meehelpt, kunnen we weer een fijne en veilige sportomgeving creëren waarin iedereen weer onbezorgd kan trainen.”

Speijers heeft geluk dat we een periode van mooi weer tegemoet gaan waarin het voor veel mensen een feestje is om lekker buiten te sporten. Er zit echter ook een grote keerzijde aan het nieuwe beleid. “We zijn ontzettend dankbaar dat er weer iets mag en proberen daar ook optimaal gebruik van te maken, maar het is ook weer een flinke investering geweest om dit plein te realiseren, voldoende hygiëne producten te voorzien en dan hebben we het nog niet eens over al het materiaal dat vele maler sneller afschrijft omdat het nu buiten staat.” Ondanks al deze nadelen blijft Speijers positief. “We kunnen in ieder geval weer mensen ontvangen en we hebben genoeg ruimte om straks ook weer met onze groepstrainingen en personal training te beginnen. Het gaat de goede kant op! We nemen ons verlies en blijven er voor knokken. Liever roest dan faillissement!” sluit Speijers mee af.

Ben je ook lid bij Speijers Sports? Kijk op hun website (www.speijerssports.nl) voor meer informatie over hun coronabeleid en hoe je daar weer kan sporten.

Reacties