Basketbaltraining in Beuningse openlucht is hot!

Foto:

Basketbalvereniging Challenge in Beuningen is met veel succes gestart met buitentrainingen voor de jeugd tot en met 12 jaar. Door de versoepelde Corona-maatregelen is het sinds kort voor de club weer mogelijk om jeugdtrainingen en gratis proeflessen aan te bieden. Afgelopen week gingen dan ook tientallen jonge basketballiefhebbers enthousiast het veld op in het Hosterdpark, gelegen aan de Koningstraat.

Deze nieuwe ontwikkeling biedt voor de Beuningse basketbalvereniging zowel een mooie kans als ook een uitdaging. De indoortrainingen van BV Challenge vinden normaal gesproken namelijk binnen plaats in sporthal De Tinnegieter, en de club beschikt daarnaast niet over een eigen buitenaccommodatie.

In goed overleg met de Gemeente Beuningen werd een geschikte locatie voor basketbaltrainingen in de openlucht gevonden. Het vorig jaar nieuw aangelegde basketbalveld aan het Hosterdpark blijkt een schot in de roos.

Met de benodigde toestemming vanuit de Gemeente en de inachtneming van de RIVM-richtlijnen en het (door NOC-NSF en de Nederlandse Basketbal Bond) opgestelde protocol voor georganiseerde buitensport, startte op het Hosterdpark-court als eerste de basketbaltraining voor de kinderen van 10 t/m 12 jaar. Naar verwachting zullen buitentrainingen voor kinderen van 6 t/m 9 jaar vanaf Hemelvaart ook weer mogelijk zijn.

Wil je zelf graag ook een keer mee trainen buiten? Neem dan contact op met [email protected]!

Reacties