Nederlandse dubbeltitel voor rolstoeltennisster Marjolein Buis

Foto:

AMSTELVEEN – Rolstoeltennisster Marjolein Buis is met dubbelpartner Micha Spaanstra Nederlands kampioen geworden. In de finale van het NK in Amstelveen rekende het als eerste geplaatste koppel in twee sets af met Diede de Groot en Jiske Griffioen: 6-4, 6-4. Met deze overwinning prolongeren Buis en Spaanstra hun nationale titel.

“Ik ben heel blij met de resultaten deze week”, blikt Buis terug. “Na bijna een half jaar zonder wedstrijden was het nog wat onwennig, maar in de loop van de week werd het beter. Ik ben erg blij met het niveau dat ik gehaald heb. Dit toernooi heeft echt mijn tennisvuurtje weer aangewakkerd. Na de afgelopen maanden smeulde het nog een beetje, maar nu brandt het echt weer.”

Finaleplaats

In het enkelspel was Buis, nummer 4 van de wereldranglijst, ook regerend Nederlands kampioen. In de finale op het Nationaal Trainingscentrum in Amstelveen was Diede de Groot in twee sets te sterk voor de Beuningse. De nummer 1 van de wereld won met 6-2, 6-2. “Ik heb goed weerstand geboden, 42% van de punten gewonnen, ook al laat de score in games dat niet zien”, zegt ze.

Wedstrijdritme

Normaal staat de nationale titelstrijd in december op de kalender. Het NK in Amstelveen was door tennisbond KNLTB speciaal ingelast om de rolstoeltennissers wedstrijdritme op te laten doen voor de herstart van het internationale seizoen. Sinds half maart werden alle toernooien afgelast of uitgesteld door het coronavirus. De US Open (10-13 september) wordt het eerste toernooi dat gespeeld wordt. Buis beslist later deze week of ze naar New York afreist.

Reacties