MHC Beuningen Meisjes A1 begint met uitstekende overwinning

De hockeysters van MHC Beuningen meisjes A1 zijn na een lange corona en zomerstop weer begonnen aan de hockeycompetitie. Tegenstander was het Nijmeegse QZ, waartegen vorige week in een oefenwedstrijd nog werd verloren. In een aantrekkelijke wedstrijd werd het nu 3-1 voor de thuisploeg.

Al snel kwam de ploeg van Beuningen op voorsprong. Na een gelijk opgaande beginfase wist Beuningen door een snelle omschakeling de tegenstander te verrassen met een strafcorner als gevolg, waarbij uiteindelijk Maerle de Graaf de 1-0 kon binnen tikken.

Ondanks dat QZ maar een beperkt aantal kansen kreeg wist de zeer sterk keepende Roos Posthumus de schoten te keren. Ook in de rest van de wedstrijd bleef zij uiterst koel. Vlak voor rust was het wederom Beuningen die de kansen wist te verzilveren door Julin Rijkens, die een mooie combinatie afrondde 2-0.

Na rust werd de score snel uitgebouwd. Nina Eerdhuijsen scoorde uit een strafcorner 3-0. QZ bleef zoeken naar een tegentreffer en wist uiteindelijk de stand op 3-1 te brengen via een strafbal die werd toegekend door de uitstekende fluitende arbitrage.

Met de 3-1 zege bleven de punten in eigen huis en heeft de ploeg uit Beuningen het seizoen uitstekend geopend en staat zij nu op de eerste plaats.

Volgende week speelt Beuningen meisjes A1 uit tegen Wijchen meisjes A1.